Premierul Ponta, prezent la inaugurarea Pietei “Sf. Ioan Paul al II-lea” din fata Sanctuarului national marian de la Cacica


Intră acum și în grupul de

Numeroşi pelerini, preoţi, episcopi din ţară şi din străinătate, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, autorităţi locale şi judeţene, parlamentari suceveni, dar şi premierul Victor Ponta, însoţit de soţia sa, Daciana, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita, au fost prezenţi, vineri, la festivitatea de inaugurare a Pieţei “Sf. Ioan Paul al II-lea” din faţa Sanctuarului naţional marian de la Cacica.

Monseniorul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a sfinţit şi binecuvântat piaţa “Sf. Ioan Paul al II-lea” din faţa bisericii din Cacica.

Potrivit primarului comunei Cacica, Elena Boloca, Consiliul Local al comunei a hotărât ca piaţa din faţa Sanctuarului naţional marian de la Cacica să poarte numele “Sf. Ioan Paul al II-lea” în semn de preţuire faţă de papa Ioan Paul al II-lea, care a acordat bisericii din Cacica titlul de “basilica minor”.

 Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marek Szczygiel, a declarat că Sanctuarul de la Cacica este un loc deosebit de important pentru polonezii şi credincioşii din România. “Biserica din Cacica a fost construită acum 110 ani de către polonezii care locuiau pe aceste meleaguri. Mai avem un moment de bucurie astăzi, încoronarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica”, a spus ambasadorul Poloniei la Bucureşti, care a mulţumit autorităţilor locale şi Guvernului român pentru sprijinul acordat pentru înfiinţarea pieţei.

La rândul său, primul-ministru al României a mulţumit pentru invitaţia de a participa la acest eveniment. „Vreau doar să vă mulţumesc pentru invitaţie, să vă spun că sunt mai bine de 30 de ani de când am venit prima dată, de peste deal, din Pârteştii de Sus, aici, la Sărbătoarea Sfintei Fecioare. Atunci îşi începuse pontificatul Sf. Ioan Paul al II-lea. Sunt foarte bucuros că putem să fim azi, aici, la acest moment cu totul şi cu totul special şi vreau doar să spun încă o dată că România este ţara în care toţi credincioşii ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi sau neoprotestanţi, toţi cei care cred în Dumnezeu şi în viitorul acestei ţări trebuie să trăiască împreună şi trebuie să-şi cinstească religia şi tradiţiile”, a spus Ponta.

 Lucrările de amenajare a pieţei “Sf. Ioan Paul al II-lea” din Cacica au început în data de 15 august 2007, când episcopul Diecezei romano-catolice Iaşi a binecuvântat locul destinat realizării acestui proiect. Finanţarea integrală a acestui proiect a fost asigurată de Guvernul României.


Intră acum și în grupul de