Patriarhul Bartolomeu I a sfintit manastirea ctitorita de Teodosie Tomitanul


Intră acum și în grupul de

Slujba de sfintire a fost oficiata de Sanctitatea Sa, Bartolomeu I, Patriarhul ecumenic al Constrantinopolului de inalti ierarhi ai BOR si de un sobor de preoti.

Manastirea care a fost sfintita s-a ridicat pe locul unde s-a aflat fosta casa parinteasca a IPS Teodosie iar lucrarile au inceput in anul 1999.

IPS Teodosie a spus ca a fost al 17-lea copil al familiei si ca a crescut in spiritul dragostei fata de Dumnezeu, iar dupa moartea mamei a hotarit sa inceapa constructia acestei manastiri, care a durat sase ani.

IPS Teodosie Tomitanul a afirmat in cuvintul sau catre credinciosi ca aceasta manastire a fost ridicata pentru cinstirea memoriei parintilor sai, care au fost buni crestini, cu mare dragoste de Dumnezeu si ca sentimentele sale sint cu atit mai puternice cu cit la aceasta slujba de sfintire a participat cel mai inalt ierah al ortodoxiei mondiale.

„Nici in visele mele cele mai indraznete nu asi fi gindit la acest moment. Nu este meritul meu ci dragostea si jertfa parintilor. Ei ne-au facut sa fim astazi aici”, a spus inaltul ierarh.

Inaltul ierarh a multumit Sanctitatii Sale Bartolomeu I pentru ca a oficiat slujba de sfintire si i-a oferit, in dar, un ou de strut incondeiat potrivit traditiei din Bucovina.

La rindul sau, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, a apreciat multitudinea de manastiri si biserici din zona in care „se intrupeaza cultura si civilizatia poporului roman”.

Patriarhul ecumenic al Constantinopolului a oferit manastirii vase sfinte necesare oficierii slujbelor.

La aceasta sfintire au fost prezenti ministrul Integrarii Europene, Alexandru Farcas, ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, printul Paul de Romania, prefectul de Constanta Gheorghe Martin, prefectul de Suceava, Ioan Cusnir si presedintele CJ Suceava, Gavril Mirza.


Intră acum și în grupul de