Cetatenii ucrainieni vor putea vota, la Suceava, pentru alegerea presedintelui


Intră acum și în grupul de

Dreptul de vot la alegerile Presedintelui Ucrainei il au cetatenii Ucrainei, care in ziua alegerilor au implinit 18 ani. Alegerile sunt libere si se desfasoara pe baza dreptului general, egal si direct, prin vot secret.

Cetatenii Ucrainei, care locuiesc sau se afla in perioada pregatirii si desfasurarii alegerilor in Romania, trecand frontiera de stat a Ucrainei pe baze legale, isi valorifica dreptul de vot la alegerile Presedintelui Ucrainei pe baze generale, in sectiile de votare din strainatate, infiintate pe linga Ambasada Ucrainei in Romania si Consulatul General al Ucrainei la Suceava.

Pe langa Consulatul General al Ucrainei la Suceava isi desfasoara activitatea sectia de votare din strainatate Nr.82 in cadrul careia sunt cuprinse 12 judete ale Romaniei (circumscriptia consulara): Suceava, Botosani, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Sibiu, Maramures, Cluj, Satu Mare.

Comisia electorala din sectia de votare Nr.82 a realizat lista anterioara cu alegatorii, la care au fost inclusi cetatenii Ucrainei, care locuiesc in Romania si se afla in evidenta consulara a Consulatului General al Ucrainei la Suceava.

De asemenea, cetatenii Ucrainei, care se afla in Romania si intentioneaza sa participe la vot la alegerile Presedintelui Ucrainei, sosind la sectia se votare din strainatate Nr.82 cu o zi inainte sau in ziua alegerilor si au legitimatie de alegator corespunzator domiciliului permanent din Ucraina – sunt inclusi de catre comisia de votare pe lista cu alegatorii in conditiile prezentarii unei declaratii personale referitoare la includerea pe liste si a pasaportului de cetatean al Ucrainei pentru calatorii in strainatate.

In cazul in care, cetatenii Ucrainei, care se gasesc in Romania, intentioneaza sa participe la vot la alegerile Presedintelui Ucrainei si au sosit la sectia de votare din strainatate nr. 82 nu mai tarziu de 7 zile pana la ziua alegerilor (pana la 23 octombrie inclusiv) sau pana la ziua celui de-al doilea tur al alegerilor fara legitimatia de alegator pot fi inclusi de catre comisia electorala pe listele cu alegatorii, in conditiile prezentarii unei declaratii personale cu privire la includerea pe liste, cu precizarea domiciliului permanent, si prezentarea pasaportului de cetatean al Ucrainei pentru calatorii in strainatate.

Cetatenii Ucrainei, care, trecand frontiera de stat a Ucrainei in mod legal, locuiesc sau se afla in perioada pregatirii si desfasurarii alegerilor Presedintelui Ucrainei in Romania si intentioneaza sa participe la vot la alegerile Presedintelui Ucrainei din 31 octombrie2004, pentru obtinerea unor informatii suplimentare, se pot adresa catre comisiile electorale din urmatoarele sectii de votare din strainatate:

1. Sectia de votare din strainatate Nr.81 de pe langa Ambasada Ucrainei din Romania

Str. Tuberozelor, nr.5, Bucuresti, Romania, 712675

Tel.:021/2223162

Fax:021/2232702

2. Sectia de votare din strainatate Nr. 82 de pe langa Consulatul General al Ucrainei la Suceava

Str. Mihai Viteazul, nr.48, Suceava, Romania, 720061

Tel:0230/520167;0230/531345

Fax:0230/524735

Pentru informatii detaliate privind alegerile prezidentiale din Ucraina accesati pagina web a Consulatului General al Ucrainei la Suceava la adresa: www.cons-ua.ro.

Consulatul General al Ucrainei la Suceava


Intră acum și în grupul de