Turist din Bacau lasat fara pantaloni, portofel si telefoane pentru ca a dormit la hotel cu geamul deschis


Intră acum și în grupul de

Furturi din locuinţe cu prejudiciu de peste 50.000 de lei s-au înregistrat în judeţul Suceava în ultima săptămână din cauza proprietarilor care nu încuie uşile sau lasă ferestrele deschise, iar poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să fie mai prevăzători.

Într-un caz, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, sâmbătă, de un bărbat de 33 ani, din judeţul Bacău, turist, despre faptul că în noaptea de vineri spre sâmbătă persoane necunoscute au pătruns pe un geam în camera unui hotel din municipiului Suceava, aflată la parter, de unde i-au sustras bunuri şi bani.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că vineri, bărbatul s-a cazat la hotel, iar după ce a fumat o ţigară în cameră, a lăsat geamul deschis pentru aerisire şi a adormit.

hoti geam

Ulterior a constatat că din cameră îi lipsesc două telefoane mobile şi o pereche de pantaloni în care se afla un portofel cu documente de identitate, carduri şi aproximativ 750 lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, stabilit de victimă la suma de 1.500 lei.

Un alt caz s-a petrecut în Sadova.

Astfel, vineri seara,  Postul de poliţie Sadova,  a fost sesizat despre faptul că pe timpul zilei, hoţii,  folosind cheile lăsate de proprietar pe un perete  al unei magazii au furta din locuinţa unui bărbat de 53 ani din localitate bijuterii şi bani, prejudiciul total fiind de circa 13.500 lei.

În acest caz cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.


Intră acum și în grupul de