Perchezitii in Suceava la suspecti de furturi de utilaje de mare tonaj din Italia

Peste 70 de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale participă la această oră la o acţiuni de amploare organizate de IPJ Suceava pe raza judeţelor Suceava şi Bistriţa Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în furtul şi traficul de vehicule industriale şi de mare tonaj.

Sunt efectuate zece percheziţii domiciliare şi descinderi poliţieneşti pe raza celor două judeţe.

Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii suceveni la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, existând date şi informaţii cu privire la mai multe persoane din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud care au sustras de pe teritoriul statului italian mai multe utilaje şi vehicule pe care ulterior le-au transportat în  Romania şi le-au comercializat. Prejudiciul în acest dosar este estimat la aproape 200.000 Euro.

Instrumentarea prezentei cauze are la bază şi alte lucrări penale din ultimii doi ani, în care poliţiştii suceveni, în colaborare cu autorităţile judiciare din Belgia şi alte state au documentat activităţi infracţionale de aceeaşi natură, prejudiciul total ridicându-se la aproape un milion de Euro.