Transfer complicat. CJ Suceava transfera cladirea Centrului Militar Judetean la Inspectoratul de Politie care il va da Arhivelor Nationale


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava urmează să decidă în şedinţa de luni transferul unei părţi din clădirea Centrului Militar Judeţean situat pe strada Alexandru cel Bun din municipiul Suceava către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava urmând ca apoi în acest spaţiu să se mute Secţia Judeţeană Suceava a Arhivelor Naţionale.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în condiţiile în care clădirea Muzeului Bucovinei, în care o aripă a fost folosită de Arhivele Naţionale, se reabilitează printr-un proiect cu finanţare europeană, a fost necesară mutarea secţiei sucevene a Arhivelor Naţionale într-un alt spaţiu.

Arhivele sucevene 2

În urma unei adrese a prefectului Florin Sinescu, Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă intenţia de a prelua în administrare o parte din clădirea Centrului Militar Judeţean, cu o suprafaţă de 1866 metri pătraţi.

În adresă se menţionează că titularul dreptului de administrare va fi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, iar beneficiarul va fi Serviciul Judeţean Suceava al Arhivelor Naţionale.

În aceste condiţii, parte din clădirea Centrului Militar Judeţean Suceava va fi transferată din administrarea Direcţiei de Administrarea a Patrimoniului Public şi Privat al judeţului Suceava în administrarea IPJ Suceava.

La rândul său, IPJ Suceava va oferi acest spaţiu pentru a fi folosit de Secţia Judeţeană Suceava a Arhivelor Naţionale.


Intră acum și în grupul de