Asociatia Suceava Noastra vrea ca sucevenii sa spuna cum sa se faca investitiile in municipiu


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Suceava Noastră care este în curs de înregistrare va milita pentru ca municipiul Suceava să fie un oraş al sucevenilor, în care sucevenii să stabilească ceea ce este de făcut înainte de a se lua deciziile administrative.

Unul dintre iniţiatorii proiectului, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, joi seara în cadrul emisiunii „Ora de politică” de la Intermedia TV că această asociaţie va fi 100% nepolitică.

El a explicat că din grupul de iniţiativă fac parte mai mulţi suceveni între care şi unii membri ai unor partide din tot spectrul politic.

Cuşnir a menţionat că deja iniţiatorii au făcut demersuri pentru crearea unui site pe internet şi doresc ca tot ceea ce se va face în Suceava să se facă după cum doresc sucevenii.

Cusnir bicicleta

El a exemplificat cu primul proiect iniţiat de acest grup de iniţiativă al asociaţiei care a anunţat un concurs pentru acoperirea cu graffiti a betonului de la skate-parcul recent dat în folosinţă.

Cuşnir a spus că deja un perete a fost acoperit cu graffiti de tineri suceveni şi că se continuă această acţiune.

„Eu cred că e bine ca locul să arate aşa cum şi-l doresc sucevenii care îl folosesc”, a spus Cuşnir care a adăugat că a înţeles că administraţia locală vroia să cheme clujeni sau bucureşteni să acopere cu graffiti aceşti pereţi.

Iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră a mai spus că vrea ca în fiecare zonă sucevenii să spună ce doresc să se facă şi nu să fie nevoiţi să accepte doar ceea ce gândesc câţiva oameni despre cum trebuie să arate oraşul.

În acest sens, Cuşnir, în calitate de consilier judeţean, va propune chiar înfiinţarea unui centru specializat, ca în regiunea germană Schwaben, care să consulte populaţia înainte de luarea unor decizii ce privesc cetăţenii.

Totodată, Dan Ioan Cuşnir a vorbit şi despre profilul pe care ar trebui să-l aibă viitorul primar al municipiului, subliniind că cel mai important este ca acesta să fie născut în Suceava.

El a argumentat că un sucevean are rude, grup de prieteni, grup de cunoscuţi, toţi suceveni şi care, atunci când văd că acesta greşeşte, să poată să-l corecteze.


Intră acum și în grupul de