Braconieri de capre salbatice si iepuri, prinsi in trafic de politisti


Intră acum și în grupul de

Un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Arbore, a fost oprit în trafic, pe raza comunei de domiciliu, de agenții Postului de Poliție Cacica, în zorii zilei de sâmbătă, 30 august.

În interiorul mașinii, polițiștii au găsit un sac cu fermoar care conţinea două cadavre de capră sălbatică și un iepure, despre care conducătorul auto a declarat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută, din satul Pîrteștii de Sus.

POLITIE - RAZIEContinuând cercetările, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au stabilit faptul că în noaptea de 29 spre 30 august, conducătorul auto, împreună cu un bărbat de 31 de ani, din comuna Iaslovăţ și doi din municipiul Rădăuți, unul de 43 de ani și celălalt de 45 de ani, s-au deplasat cu două autoturisme, în fondul de vânătoare Solca. Aceștia au împuşcat cu armele, pe proprietatea bărbatului din comuna Arbore și a bărbatului de 31 de ani din comuna Iaslovăț, două căprioare şi un iepure de câmp. Cu toate că ambii vânători sunt autorizaţi, cele două arme şi muniţia aferentă au fost ridicate pentru cercetări, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliției.

La audieri, trei dintre persoanele implicate în eveniment au recunoscut participarea la actele de braconaj.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor”, „uz de armă fără drept”, „braconaj cinegetic”, precum şi a infracţiunii de  ”transportul vânatului dobândit fără respectarea condiţiilor legale”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de