Pompierii militari suceveni, distinsi cu premii importante la etapa nationala a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta


Intră acum și în grupul de

Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a întors acasă de la etapa naţională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă cu premii foarte importante, a informat purtătorul de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Astfel, la competiţia organizată anul acesta de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în perioada 26 – 29 august, au participat cele mai bune 12 loturi sportive din cele 42 de inspectorate din ţară, respectiv Bucureşti, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Tulcea.

Pompierii militari au fost supuși la patru probe de concurs, Scara de fereastră, Ştafeta 4 x 100 de metri, Pista cu obstacole pe 100 de metri şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” a obţinut o medalie de aur, locul I la proba Scara de fereastră – individual, prin plutonierul major Radu Cîrnu şi s-a clasat pe locul al III-lea, pe echipe, la aceeaşi probă.

echipa ISU Suceava premiu
Plt.maj. Radu Cîrnu, câștigătorul probei „Scara de fereastră” – individual, este primul din stânga-sus (cu două medalii la gât)

În final, pompierii militari suceveni s-au clasat pe locul VII în clasamentul general, menţinându-se în elita Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din România.

Echipa pompierilor militari suceveni a fost condusă de locotenent-colonel Marius Tăuteanu şi i-a avut în componenţă pe maior Sorin Baciu (antrenor), plutonier major Radu Cîrnu, plutonier major Sergiu Avasiloaie, plutonier Cătălin Chiriluş,  plutonier Robert Irimia, sergent major Mugurel Corduş, plutonier Dumitru Dranca, plutonier Stephan Stan, sergent major Pamfil Cicşa, sergent major Andrei Petriceanu şi plutonier Irinel Costea.

Începând din anul 2007, salvatorii suceveni au reuşit în fiecare an să se califice la etapa naţională şi să obţină locuri fruntaşe. Astfel, lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi-a creat un renume la nivel naţional şi chiar internaţional, prin reprezentanţii selecţionaţi în lotul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care anul trecut a câştigat Campionatul Balcanic al Pompierilor.

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada mai – septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, a menționat sursa citată.


Intră acum și în grupul de