Nechifor: „Daca va fi exprimata dorinta vreunui primar sa vina la PSD, vom discuta punctual. Deocamdata, nu am facut niciun demers in acest sens”


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor 2

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale din cotele defalcate s-a desfasurat cu 22 de consilieri prezenti si 15 absenti.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„E important de notificat aspectul legat de cresterea de 9,48% pentru 2015. Asta inseamna ca vor fi mai multi bani pentru localitati. Aproape 10% ceea ce este foarte mult. Asta nu poate decat sa ne bucure. Asteptam in aceasta perioada si am notificat primariile sa ne dea necesarul de finantare pentru salarii si persoanele cu handicap. Vrem sa asiguram buna finantare a localitatilor pana la finele anului.

Nu stiu cati primari vor veni la noi. Eu nu am studiat OUG. Filosofia pe care mergem e una cat se poate de transparenta. In functie de ce cred alesii locali, purtam discutii cu toti si luam decizii in comun. Acum avem 38 de primari si ceilalti 14 alesi pe listele USL.

Nu avem un target in sensul asta. Orice discutie va fi transparenta pentru ca multi alesi locali au crezut in USL si fiecare ales simte incarcatura asta de voturi in spate. Nu exclud nici un dialog cu nimeni. Administratia publica are nevoie de sustinere. Avem capacitatea sa discutam cu toti.

Am spus ca nu voi fi eu cel care va face primul pas intr-o schimbare politica. Acum insa suntem in fata pasului facut de PNL si PDL si suntem indreptatiti sa purtam discutii. Nu avem in calcul schimbarea unui viceprimar anume. A fost din partea celor de la PDL clar un atentat la buna functionare a administratiei publice locale. Uitati-va la Falticeni ce a fost. Si acolo datorita unor orgolii s-au blocat decizii importante.

Nu am inceput noi, au inceput cei de la PDL si avem drept la reactie. Situatia Termica si a cainilor fara stapan au fost blocate doar pentru ca PDL a dorit schimbarea  viceprimarului. La CJ am demonstrat din prima clipa ca avem oameni si disponibilitate si colaborare. Din pacate, nu primesti inapoi ceea ce ai dat dar asta e situatia.

Daca vor fi discutii, vor fi doar daca exista dorinta reciproca. Nu vreau sa fim in situatia de a strica anumite aranjamente locale. Ma preocupa ca administratia publica locala sa fie capabila sa decida pentru comunitati. Multe administratii sunt blocate. A se vedea cazul Suceava si Falticeni. Nu putem nega faptul ca exista situatii dificile in localitati. Ar fi absurd sa ne trezim ca decizia politica va bloca banii europeni.

Daca va fi exprimata dorinta vreunui primar sa vina la PSD, vom discuta punctual. Deocamdata, nu am facut niciun demers in acest sens.”


Intră acum și în grupul de