Nu sunt pionul PSD-ului

Reporter- Domnule Roman, candidati pentru a treia oara la functia suprema in stat. In 1996 cind PD a atins apogeul ati obtinut 20,54%, in 2000, dupa scandalurile din coalitie ati avut 3%. Ce s-a schimbat fundamental in ultimii ani de credeti ca aveti acum sanse mai mari?

Petre Roman -S-a schimbat ceva fundamental. In primul rind ca am platit pentru asocierea cu Emil Constantinescu si afara de asta cred ca oamenii observa ca nu m-am dus nici intr-o parte nici in alta ci am ramas pe linia mea, adica sunt acelasi om in care ei cindva si-au pus increderea. Este un capital inestimabil. Sau mai exact cel mai stimabil capital.

R-Care credeti ca sunt sansele dumneavoastra reale in conditiile in care aveti contracandidati puternici?

PR-Eu am absoluta convingere ca profilul presedintelui Romaniei este mult mai bine implinit de mine decit de contracandidatii mei. Sunt in orice caz candidatul independent de tipurile de interese care au imbolnavit politica romaneasca si daca am fost inselat vreodata am fost inselat exact cum a fost inselat si poporul roman. Exact in aceeasi masura am fost inselat si eu. Vezi septembrie 1991 si alte momente. Asa ca eu vad sansele in primul rind prin aceea ca sunt in lupta si ca prelungirea politicii in Romania asa cum este acum nu mai poate fi si nu mai este pe placul romanilor. Candidez pentru a cistiga. Doresc foarte mult ca in acelasi timp partidul Forta Democrata din Romania sa obtina scorul necesar pentru a intra in Parlament. Este un lucru fundamental pentru lupta pe care o dau alaturi de colegi. E foarte important ca in Parlamentul viitor sa fie partide care sunt formate din cetateni, plecate din societatea civila, iar nu partide care joaca de 15 ani numai pe terenul grupurilor de interese, care au imbolnavit politica in Romania. Politica in Romania e bolnava de coruptie. E un incest intre politica si afaceri. O Romanie in asa hal in care arata coruptia nu e o Romanie europeana. Nimeni nu poate accepta asemenea parteneri. Eu reprezint o solutie alta decit Nastase, alta decit Basescu sau Vadim Tudor.


R-Care este segmentul de populatie pe care va bazati?

PR –Propunerile noastre cuprind tot centrul corpului electoral. Oamenii care duc greul si care au dus greul.


R-In turneul pe care l-ati