Primarul Sucevei: Ramane de vazut daca am sa-mi declar independenta politica in mod oficial


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri că se pliază la orice majoritate în Consiliul Local pentru că este interesat să se facă cât mai multe lucruri în oraş. „Sunt condamnat să fac parte din echipa majorităţii. Nu poţi face o strategie fără primar, dar nu neglijăm nici minoritatea”, a spus edilul-şef sucevean, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă va folosi prevederile OUG 55/2014 (ce permite aleşilor locali să renunţe la partidul pe listele căruia au candidat fără să-şi piardă mandatul) pentru a-şi înregistra oficial independenţa politică, Lungu, care este membru PDL, a răspuns: „Nu este exclus. Rămâne de văzut dacă am să-mi declar independenţa în mod oficial. Să vedem cum se derulează lucrurile cu legea aceasta, unde e contestată, cum e contestată”.

Ion Lungu1

El a menţionat că, cel mai probabil, va rămâne independent politic până lasfârşitul mandatului de primar, dar că la un moment dat va reintra în politică.

Primarul Sucevei a evitat să spună dacă va susţine public unul dintre candidaţii la Preşedinţia României.

Ion Lungu a renunţat la toate funcţiile politice imediat după ce a fost reales primar în 2012 şi a anunţat că se va ocupa doar de administraţie şi nu de politică.


Intră acum și în grupul de