Hora mireselor furate, un eveniment unic care se intampla doar in Bucovina FOTO


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava, „furatul miresei”, acest obicei nelipsit de la nunţile din România, dar mai ales din Bucovina, a căpătat o altă dimensiune, la inițiativa unui DJ.

Cine a mai văzut o horă formată numai din mirese? Doar în Bucovina acest lucru este posibil. Dacă din bătrâni există vorba precum că întâlnirea a două mirese înaintea cununiei religioase aduce ghinion în căsnicie și nicio mireasă nu vrea să fie văzută de alta, după ce sunt furate de către nuntași, în noaptea nunții, ele uită de orice superstiție.

La Restaurant Admiral „La Cetate”, în fiecare weekend zeci de nuntași aduc miresele, furate din toiul petrecerii. Petrecerea de nuntă de la restaurant se mută pe platoul cetății, iar în așteptarea mirelui care trebuie să își răscumpere mireasa, se încing hore și dansuri.

Uneori se întâmplă să fie și câte șapte mirese furate și aduse la cetate şi toate se prind în horă și se distrează sub privirile atente și pline de admirație ale „hoților de mirese”.

Cristian Popescu, managerul restaurantului Admiral „La Cetate”, se întreabă, mai în glumă, mai în serios, dacă nu cumva cele șapte mirese prinse în horă reprezintă o întoarcere în timp: „Sa fie 7 mirese pentru cei 7 frați ai Vrâncioaiei reloaded la cetate? Să fie miresele lui Suleyman Magnificul furate la Cetatea Moldovei? Nu! Acesta este un fenomen unic în Bucovina în care 7 din cele 12 mirese furate și adăpostite la Admiral Cetate au încins o horă în noaptea nunții în admirația sutelor de nuntași și au băut șampanie până la plata recompenselor”, a arătat managerul restaurantului.

hora mireselor (1) hora mireselor (2) hora mireselor (3)

Pentru ca totul să se termine cu bine, exact ca în basme, majoritatea mireselor sunt readuse la petrecere contra unei cantităţi de alcool, whisky-ul fiind în topul cerinţelor de răscumpărare.


Intră acum și în grupul de