Falsii vanzatori ambulanti au facut o noua victima. O batrana de 90 de ani a ramas fara 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

O nouă victimă a falșilor vânzători ambulanți s-a înregistrat, miercuri, în județul Suceava. De data aceasta este vorba despre o bătrână de 90 de ani, din comuna Valea Moldovei, care a rămas fără suma de 10.000 lei.

bani

Fapta a fost reclamată la poliție de către fiica victimei, ea fiind cea care s-a deplasat la locuința mamei sale în cursul aceleiași zile. Bătrâna i-a relatat că dimineața, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat şi două femei i-au oferit spre vânzare două pături şi un material textil, contra sumei de 50 lei.

După ce bătrâna a intrat în interiorul locuinţei de unde a luat suma de 50 lei şi le-a achitat celor trei bunurile pe care le-a cumpărat, o femeie din grup, i-a solicitat să-i dea o găleată cu cartofi dintr-o anexă.

În timp ce bătrâna pun ea cartofii într-o găleată, două dintre cele trei persoane au intrat în interiorul locuinţei, profitând de neatenția femeii, și au sustras suma de 10.000 lei.

După plecarea celor trei vânzători ambulanți, în momentul în care bătrâna a revenit în interiorul locuinţei, a constatat lipsa banilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului, au comunicat reprezentanții IPJ Suceava.

Semnal de alarmă tras de polițiști

Poliţiştii reamintesc că un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectua anumite lucrări gospodăreşti. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

Din aceste motive, polițiștii suceveni recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri mari şi calitate mică.


Intră acum și în grupul de