Hoti prinsi de politisti chiar in momentul in care se pregateau sa dea o noua spargere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii judiciariști suceveni au reușit să anihileze o bandă de hoți chiar în momentul în care aceasta se pregătea să dea o nouă spargere, la o locuință din zona bisericii „Turnu Roşu”.

prevenire furturi din locuinte (2)

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în lunile august şi septembrie poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la mai multe furturi şi tentative de furt comise pe raza municipiului Suceava, având un mod de săvârşire asemănător.

La nivelul Poliţiei Municipiului Suceava s-a constituit o echipă operativă complexă formată din poliţişti judiciarişti care au analizat fiecare caz în parte şi au stabilit conexiuni în ceea ce priveşte modul de operare, intervalul temporal, elemente de specificitate, identificând totodată vulnerabilităţile dar şi mijlocele de probă pentru identificarea autorilor.

Echipa constituită din polițiști judiciariști a efectuat pânde şi a desfăşurat activităţi investigative şi informative, în cele din urmă stabilind faptul că persoanele bănuite sunt doi bărbaţi din Botoşani şi Vereşti. Aceștia au format o echipă specializată în furtul din locuinţe, atribuţiile celor doi fiind bine delimitate: în timp ce o persoană executa furtul propriu-zis, cealaltă persoană asigura paza şi supravegherea activităţii infracţionale. De asemenea, s-a constatat că cei doi acţionau şi pe raza judeţelor Botoşani şi Bacău unde comercializau bunurile provenite din săvârşirea infracţiunilor.

Joi, 11 septembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, i-au identificat pe T. Marin, de 47 de ani, din comuna Suharău, județul Botoşani şi A. Ştefan, de 45 de ani, din comuna Vereşti, ca fiind persoanele bănuite de comiterea mai multor furturi din locuinţă, pe raza municipiului Suceava, a informat sursa citată.

Cei doi infractori au fost localizaţi de către polițiști în zona bisericii „Turnu Roşu” din municipiul Suceava, chiar în momentul în care se pregăteau să pătrundă într-una din casele din apropiere, cu scopul de a sustrage bunuri.

„În timp ce A. Ştefan stătea de pază pe strada I. G. Sbiera, T. Marin a sărit gardul în curtea unei locuinţe, cu scopul de a pătrunde în interiorul casei şi a sustrage bunuri. Cei doi au fost interceptaţi de poliţiştii judiciarişti aflaţi în pândă, care, după ce i-au legitimat au efectuat controlul corporal al persoanelor identificate, fiind găsite asupra lor o rangă metalică şi câte o pereche de mănuşi ce le foloseau la comiterea faptelor”, au declarat reprezentanții IPJ Suceava.

De asemenea, polițiștii au găsit asupra lui T. Marin, cel care se ocupa de furturi, un cercel din metal galben, sustras pe 5 septembrie din locuinţa unui bărbat de 63 de ani, din municipiul Suceava. Bărbatul și-a recunoscut fapta, declarând că a stabilit anterior cu A. Ştefan ca acesta să stea de pază, iar el să pătrundă în locuinţa persoanei vătămate, cu scopul de a sustrage bunuri, actul material al infracţiunii rămânând sub forma tentativei.Totodată, T. Marin a recunoscut și comiterea altor furturi, un lănţişor şi o verighetă din aur, dar și alte bunuri prin pătrunderea prin efracție în casele persoanelor vătămate.

În baza probatoriului,T. Marin a fost reținut și prezentat Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar față de A. Ştefan s-a dispus cercetarea în stare de libertate, au concluzionat anchetatorii.


Intră acum și în grupul de