Cat vor costa alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

553 de secţii de votare vor funcţiona în judeţul Suceava, la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, la fel ca la cele europarlamentare, a anunţat, vineri prefectul Florin Sinescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat, într-o conferinţă de presă, că faţă de alte scrutinuri, la aceste alegeri prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare şi nu doar pe un eşantion, motiv pentru care se vor adopta soluţii punctuale pentru transmiterea datelor.

sectie votare

Astfel, în trei secţii care nu sunt acoperite cu semnal GSM, se vor folosi telefoane prin satelit pentru transmiterea informaţiilor.

Sinescu a mai declarat că pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea  alegerilor prezidenţiale judeţului Suceava i-a fost alocat un buget total de 2,981 milioane de lei din care 2,515 milioane de lei sunt cheltuieli de personal, 406.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 60.000 de lei pentru mijloace fixe.

Buletinele de vot, autocolantele şi ştampilele cu menţiunea VOTAT, vor fi asigurate de către  Ministerului Afacerilor Interne, Instituţia Prefectului urmând să achiziţioneze toate celelalte materiale necesare votării, a mai spus prefectul.

 El a mai anunţat că a fost organizată, vineri, tragerea la sorţi pentru desemnarea magistraţilor în biroul electoral judeţean nr 35 Suceava, preşedinte al BEJ Suceava urmând să fie judecătorul Luminiţa Froicu, iar locţiitori, judecătorii Mărioara Ignat şi Liliana Condrovici.


Intră acum și în grupul de