Aeroportul Suceava a primit statut de aeroport international


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza, a salutat aceasta decizie a Guvernului aratind ca autoritatile judetene au facut de mai multi ani eforturi pentru dotarea si utilarea aeroportului cu aparatura moderna si performanta, fiind investiti in acest sens 20 de miliarde de lei.

El a spus ca odata cu acest statut vor trebui infiintate la Salcea doua puncte de control pentru Vama si Politia de frontiera.

La aeroport au fost efectuate lucrari pentru separarea fluxurilor pentru calatori pentru curse externe si interne urmind ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana aceste fluxurile sa fie separate pentru calatorii in UE si non-UE.

Mirza a apreciat ca noul statut al aeroportului sucevean va oferi „posibilitatea dezvoltarii mediului de afaceri si punerii in valoare a potentialului turistic a acestui judet”.

El a ararat ca pentru ca acest aeroport sa fie la standardele actuale sint necesare investitii in balezaj, lungirea pistei si alte dotari independete in valoare de aproximativ 17 milioane de euro, finantarea urmind sa fie asigurata din fonduri europene dar si prin atragerea unor investitori.

Conducerea aeroportului Suceava negociaza in prezent cu mai multi operatori interni si externi posibilitatea efectuarii unor curse externe, din vara anului 2005, in special pe relatiile cu Italia si Grecia.


Intră acum și în grupul de