Trei incendii puse intentionat, duminica noapte, au dat batai de cap pompierilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit duminică noapte pentru stingerea a trei incendii puse intenţionat pe raza judeţului.

Primul incendiu a fost anunţat la ora 20:47. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de intervenţie Siret au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Bălineşti, comuna Grămeşti.

 „Deşi în apelul iniţial de pe numărul unic de urgenţă 112 se menţiona faptul că incendiul se manifesta la o locuinţă, la sosirea echipajelor ardeau deşeuri lemnoase şi vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi, existând pericolul de propagare la casa de locuit”, a declarat Găleată, precizând că  incendiul a fost lichidat la ora 22:10.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menţionat că pompierii paramedici SMURD au acordat îngrijiri medicale proprietarului, cunoscut cu deficienţe psihice, care prezenta agitaţie psihomotorie, după care l-au transportat la Spitalul de psihiatrie din Siret.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Militarii au salvat casa de locuit şi anexele gospodăreşti”, a spus Alin Găleată.

incendiu noaptea

La mai puţin de o oră de la anunţarea primului incendiu, militarii Detaşamentului de pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zvoriştea, au intervenit cu patru autospeciale şi un buldoexcavator pentru localizarea şi lichidarea unui alt incendiu, izbucnit la gospodăria lui Ioan L., din comuna Zvoriştea.

„La sosirea echipajelor, ardea depozitul de furaje, existând pericolul de propagare la casa de locuit. Incendiul a fost lichidat la ora 4:40. Au ars depozitul de furaje, construit din lemn, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi şi aproximativ 100 de tone de plante furajere (circa 5.000 baloţi de fân). Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj.Alin Găleată.

El a precizat că nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat casa de locuit a proprietarului.

Cel de-al treilea incendiu pus intenţionat, duminică noapte, pe raza judeţului Suceava, a fost anunţat la ora 21:45.

Garda de intervenţie Vicovu de Sus şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie nelocuită (proprietarul fiind decedat), din localitatea Bivolărie.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la casa de locuit şi la o anexă, existând pericolul de propagare la gospodăria învecinată. Incendiul a fost lichidat la ora 23:02. Au ars aproximativ 40 de metri pătraţi din astereala de lemn a acoperişului casei şi o magazie, pe o suprafaţă de 8 metri pătraţi. S-au degradat învelitoare din tablă a acoperişului şi tavanul locuinţei”, a declarat Alin Găleată.

 Potrivit acestuia, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

  „Pompierii au salvat restul casei şi gospodăria învecinată. Nu s-au înregistrat victime”, a încheiat purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava.


Intră acum și în grupul de