De marti, Suceava ramane fara apa calda


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Adrian Bodea (Bioenergy):

„Suntem in imposibilitatea de a mai livra energie termica orasului Suceava. Asta din cauza ca nu avem biomasa si nu ne putem aproviziona cu biomasa din cauza blocajului financiar. Am dori ca impreuna sa gasim solutia la problema pe care o avem toti trei, Termica, Bioenergy si Primaria. Le-am propus celor de la Termica ca din sumele care se vor incasa de la populatie din octombrie, noi sa incasam cam 42%.

Ne propunem sa mai suportam cu o infuzie de capital si aceasta iarna care vine, dar trebuie sa avem certitudinea ca o parte din bani vin la noi.

Marinoiu de la Termica s-a arata deschis pentru o solutie pragmatica. Ei au incasat o suma si nu au onorat platile catre noi. Am discutat si cu directorul general si factorii de decizie de acolo. Maine, oprim centrala complet. De maine, nu mai avem masa lemnoasa. Avem doar o rezerva foarte scurta pentru cazuri extreme, dar nu suficient ca sa o mentinem. O vom relua cand vom rezolva problema si semnam contractul cu Termica care sa fie garantat de Primarie ca ne vom primi banii.

Suntem la limita capacitatilor investitionale. Avem credite la banci care nu ne-au ierta deloc in perioada asta. Cand am decis sa venim aici am avut o societate Termica care erau mana in mana cu Primaria. Si-au asumat obligatii impreuna. Atitudinea a fost extrem de binevoitoare si ni s-au facut promisiuni foarte mari.

Termica si Primaria au semnat pe contractul nostru. Acum Termica e in insolventa si lucrurile acolo au scapat de sub control si noi suntem victime.

Bioenergy a intrat in default. A fost incalcat contractul de finantare. Se presupunea ca Termica e cumparator valid al energiei termice. Practic, trebuia inlocuit partenerul. Dar ar trebui sa solicitam falimentul.

Daca azi semnam contractul, e o sansa sa nu inchidem, dar nu sunt sanse. Vad ciudat intrarea in insolventa a Termica.

De ce s-a ajuns ca statia de pompare a agentului termic sa fie a Termica si sa fie gajata catre ACET nu stiu si nu imi explic.

Toata centrala de la Bioenergy este sustinuta de activitatea a 47 de oameni. Atat.

Este lemn in depozit, sub sechestru insa. Sunt cam 10.000 de tone. Iarna folosim cam 20.000 de tone de lemn, lunar.”


Intră acum și în grupul de