Tribunalul Suceava a admis dizolvarea Consiliului Local Radauti


Intră acum și în grupul de

Cererea Prefecturii Suceava de dizolvare a Consiliului Local Rădăuți pentru neîntrunirea consecutivă a plenului deliberativului local rădăuțean a fost admisă de Tribunalul Suceava.

 

Astfel, Tribunalul Suceava a admis dizolvarea de drept a CL Rădăuți care nu a reușit să se întrunească două ședințe consecutive deși a fost convocat conform legilor in vigoare, decizia Tribunalului putând fi atacată în maxim 15 zile de la comunicare.

tiberiu maerean

 

Situaţia conducerii municipiului Rădăuţi este una de-a dreptul specială și unică în același timp, în condiţiile în care primarul municipiului, Aurel Olărean (PDL), a fost suspendat din funcţie fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv, alături de judecătorii Bogdan Bărbuţă şi Daniela Prandea, procurorul Dumitru Dîmbu şi omul de afaceri Constantin Babiuc,  pentru fapte de corupţie, în cazul unor decizii privind atribuirea unui teren cu o suprafață de peste 40 de hectare.

 

Funcţia de primar este asigurată în momentul de față de de viceprimarul PSD-Tiberiu Maerean.

 

Dacă cei de la Curtea de Apel vor menține decizia Tribunalului Suceava Consiliul Local Rădăuți va fi dizolvat, iar actualul primar interimar îşi va pierde şi el funcţia de consilier local, neputând în felul acesta să fie viceprimar cu atribuții de primar al orașului.


Intră acum și în grupul de