Tepar prin metoda „accidentul”, prins in flagrant de politisti in Falticeni si arestat de judecatori


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 34 de ani, din comuna Adâncata, a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava fiind prins în flagrant de polițiștii din Fălticeni în timp ce lua bani de la o femeie pe care o înșelase prin metoda „accidentul”.

gratii arest

Potrivit IPJ Suceava femeia a anunțat la 112 că a fost victima unei infracțiuni în cursul zilei de marți, la ora 12.00, după ce în dimineața aceleiași zile a fost sunată de un bărbat care i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier. Bărbatul i-a solicitat 3.000 de euro pentru despăgubirea victimelor.

La scurt timp după convorbirea telefonică, la locuința femeii s-a prezentat U. Adrian, care a primit suma de 1.700 lei, iar cei doi s-au înțeles că se întâlnească în parc, pentru plata diferenței de bani.

Conform înțelegerii, victima s-a prezentat la locul de întâlnire și i-a înmânat lui U. Adrian suma de 4.000 lei. Ei s-au despărțit cu înțelegerea de a se reîntâlni pentru achitarea diferenței de bani, adică 3.000 euro. Însă, pe traseul spre casă și-a dat seama că este ceva în neregulă, astfel că și-a apelat fiul. În urma discuțiilor cu acesta, după ce s-a convins de faptul că a fost înșelată, a cerut sprijinul polițiștilor.

Păstrând permanent legătura cu femeia înșelată, polițiștii au organizat un flagrant pentru prinderea bărbatului. Astfel, după ce s-a constituit o echipă operativă formată din peste 25 de poliţişti în ţinută civilă, iar zona de întâlnire dintre bărbat și femeia înșelată a fost monitorizată, polițiștii au reușit prinderea suspectului.

„Partea vătămată s-a deplasat în parcul ,,Prefecturii” din municipiul Fălticeni, unde s-a întâlnit cu un bărbat care corespundea semnalmentelor indicate. Imediat, poliţiştii au intervenit, persoana fiind condusă la sediul subunităţii, unde a fost identificat ca fiind Adrian U., de 34 ani, din com. Adâncata”, a comunicat IPJ Suceava.

Față de bărbatul din Adâncata, polițiștii fălticeneni au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii de înșelăciune și au luat măsura reținerii pe bază de ordonanță, pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Totodată, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în baza propunerii formulate și a probatoriului administrat s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Judecătoria Fălticeni a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului.

Femeia păgubită a recuperat cei 5.700 lei, bani pe care i-a dat tâlharului, au precizat reprezentanții poliției.


Intră acum și în grupul de