Acasă Actualitate Ministrul delegat pentru Paduri, Doina Pana anunta ca are in vedere situatia...

Ministrul delegat pentru Paduri, Doina Pana anunta ca are in vedere situatia Parcului Sipote din Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a declarat, joi, în comuna Marginea, că are în vedere situaţia Parcului Şipote din municipiul Suceava care în prezent nu poate fi amenajat întrucât este inclus în fondul forestier.

Întrebată dacă a discutat despre situaţia Parcului Şipote, ministrul a răspuns afirmativ, arătând printre altele că noul Cod Silvic va soluţiona astfel de probleme.



Ea a menţionat că trebuie pus accent nu numai pe rolul economic ci şi pe cel social al pădurii şi că există un articol în noul Cod Silvic care va trebui adoptat de Camera Deputaţilor, privind pădurile-parc sau pădurile instructiv-educative.

Doina Pană a explicat că dacă în comunitatea locală se stabileşte că o pădure ar trebui amenajată ca parc, aceasta se poate face, fără defrişări, cu înfiinţarea de alei, piste pentru biciclete şi chioşcuri informative.

În cazul pădurilor cu scop educativ se pot face şi defrişări, cu raportul de despăgubire  de unul la unul, faţă de cum se prevede în prezent, cu raport de trei ori suprafaţa împădurită şi de trei ori valoarea.

Ea a arătat că această pădure va fi amenajată pentru a fi folosită de cetăţeni şi i se pare normal ca raportul de defrişare să fie de unul la unul.

doina pana nechifor sinescu (2)

Doina Pană a participat vineri la inaugurarea unui drum modernizat din comuna Iaslovăţ, de 6,6 kilometri şi care a fost afectat de inundaţiile din 2010, a inaugurat un pod peste râul Suceviţa din comuna Marginea şi a inspectat lucrările de regularizare a pârâului Remezău în comuna Vicovu de Jos.

Ea a fost interpelată de localnicii din Vicovu de Jos care au cerut sprijin pentru stoparea unor alunecări de teren care le pun în pericol gospodăriile, care s-au produs după ce pârâul Remezău a rupt din maluri.

Pană a explicat că a fost alocată acum suma de un milion de lei pentru lucrări de stabilizare a malurilor şi că urmează să mai fie alocate fonduri în funcţie de necesităţi.

Ea a explicat că este important să vadă în teren care sunt urgenţele.

Doina Pană a menţionat că a vizitat aceste zone pentru a vedea ce lucrări trebuie finanţate urgent pentru a se face prioritizări şi a include fondurile necesare în proiectul de buget pentru 2015.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin I Nechifor, a declarat la rândul său că au fost efectuate numeroase lucrări în judeţ, dar că sunt multe nevoi de investiţii în domeniul apelor şi pădurilor.

El a menţionat că ministrului i se va prezenta şi parcul de aventură de la Păltinoasa pentru că e nevoie de sprijinul acestui minister pentru derularea acestui proiect turistic în condiţiile în care se face în fond forestier.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version