Incredibil: Vagon plin cu tigari de contrabada depistat in Suceava


Intră acum și în grupul de

Un vagon plin cu 45.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană urma să intre în cursul zilei de luni, 3 noiembrie, în jurul orei 6.00, în ţară, prin PTF din localitatea Vicșani. Însă, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au fost vigilenți și au descoperit la timp încărcătura.

vagon tigari contrabanda (3)

Trenul de marfă ce urma să intre în țară, compus din 20 de vagoane circula pe ruta Ucraina – România și era încărcat cu material lemnos.

O echipă mixtă, formată din poliţiştii de frontieră din Rădăuţi și lucrători vamali, a efectuat un control asupra trenului, și a constatat că la jumătatea garniturii, unul din vagoane este plin cu colete care conțin țigări. Astfel, au fost descoperite 33 de colete care conțineau aproximativ 45.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 490.000 lei. Toată cantitatea de țigări descoperită a fost ridicată de vameși în vederea confiscării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu, atât mecanicul trenului, cât și ajutorului acestuia, cetățeni ucraineni, sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravată.

vagon tigari contrabanda (1)

vagon tigari contrabanda (2)

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră maramureşeni au mai descoperit, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări 19.300 pachete de țigări care urmau sa ajungă pe piața neagră de desfacere din Romania.


Intră acum și în grupul de