Ovidiu Tudorici negociaza din partea URR fuziunea cu PNTCD


Intră acum și în grupul de

Tudorici, care este membru al Comisiei nationale de negociere a fuziunii, a declarat intr-o conferinta de presa comuna cu lideri judeteni ai PNTCD si AP ca fuziunea PNTCD cu URR va fi realizata in data de 20 februarie, in cadrul unui Congres de constituire al noului partid, dupa ce in prealabil, pe 5 februarie se va desfasura Conferinta Nationala a URR, iar in 19 februarie Congresul Extraordinar al PNTCD.

El a spus ca reprezentanti ai celor doua partide lucreaza in prezent la Statutul si Programul noului partid, platforma acestuia urmind sa aiba legatura cu platforma Partidului Popular European.

„Avem acceptul si sprijinul PPE”, a spus Tudorici aratind ca la noua formatiune politica sint asteptate sa adere toate formatiunile crestin democrate, cum ar fi AP sau Partidul Crestin Democrat, dar ca exista intentia de discutii si cu Forumul Democrat German din Romania.

Tudorici a apreciat ca „un lucru deosebit” faptul ca doua partide care au obtinut rezultate electorale bune in Timis (PNTCD) si Suceava (URR) lucreaza la o constructie politica de unificare a crestin-democratiei din Romania.

„Exista forte si oameni capabili sa creeze un partid si o miscare si din afara Bucurestiului”, a mai spus Tudorici.


Intră acum și în grupul de