Atmosfera sobra la sediul PSD după anunţarea exit-poll-urilor, bucurie moderata la ACL Suceava


Intră acum și în grupul de

La sediul organizatiei judetene Suceava a PSD , la putine momente după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor a fost una destul de sobră, iar la sediul ACL membrii PNL şi PDL au avut o bucurie moderată, toţi aşteptând rezultatele finale ale scrutinului pentru a se putea lansa in declaratii optimiste.

V ponta Nechifor Constantin Cacica (18)

Mai mulţi membri ai PSD Suceava, printre care si lideri judeteni si parlamentari ai Aliantei PSD-UNPR-PC au urmărit cu îngrijorare rezultatul exit-poll-urilor comandate de televiziuni, toţi apreciind că diferenţa este una foarte mică între cei doi competitori şi că va trebui aşteptat rezultatul final. Atmosfera nu era nici pe departe asemănătoare cu cea din primul tur.

 

După ce a urmărit împreună cu staff-ul rezultatele exit poll-urilor, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, le-a transmis acestora să înceapă numărătoarea paralelă.

„Hai, la treabă!”, le-a spus Nechifor fără a dori să facă declaraţii de presă.

„Numărăm voturile, nu avem ce să comentăm. Noaptea asta nu dormim”, a spus Nechifor.

 

 

De cealaltă parte la sediul ACL Suceava bucuria membrilor PNL şi PDL era moderată, (notă discordantă făcând doar liderul județean Gheorghe Flutur care vorbea in ritm alert si cu voce de tenor la telefonul mobil și avertiza asupra numărătorii), mulţi dintre aceştia fiind pregătiţi să preia rezultatele din secţiile de votare pentru numărătoarea paralelă.

Secretarul general al ACL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că în această zi a fost „revoluţia la vot a tinerilor” apreciind că participarea a fost peste aşteptări pentru că foarte mulţi tineri au ieşit la vot.

 

El a spus că acest vot este o lecţie pentru clasa politică din România.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (20)

 

„Nu poţi pune botniţă celor din diaspora. Nu poţi rupe tinerii de bătrâni, satul de oraş, Ardealul de restul ţării. Toate ţi se întorc împotrivă. E o lecţie de civism a electoratului român. După 25 de ani putem spune că electoratul s-a maturizat extrem de mult şi mulţumesc celor care au participat la vot”, a spus Flutur.

El consideră că acest rezultat este un fundament şi pentru alegerile locale viitoare şi reprezintă „kilometrul zero” pentru viitorii primari ai PNL.

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu a spus şi el că alegerile au fost un exemplu de civism.

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord est, deputatul Ioan Bălan a spus că aceste alegeri nu au reprezentat o dispută între stânga şi dreapta ci între bine şi rău.

„Bunul-simţ ne obligă să aşteptăm rezultatul final”, a mai spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de