Profesorii universitari suceveni au castigat in deplasare amicalul cu omologii din Cernauti


Intră acum și în grupul de

Echipa profesorilor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a învins echipa profesorilor de la Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” Cernăuți, într-un meci de fotbal amical, disputat pe terenul de sport cu gazon sintetic al cernăuțenilor.

Confruntarea a avut loc sâmbătă, 15 noiembrie, aceasta devenind o tradiție printre studenții și profesorii celor două universități partenere.

usv meci cernauti

„Devenite tradiționale deja, aceste competiții sportive dintre studenții și profesorii celor două universități partenere le-au oferit ocazia bucovinenilor din partea de sud și din cea de nord a Bucovinei să demonstreze de-a lungul timpului că iubesc sportul și că doresc să-și dovedească valoarea într-o întâlnire, fie ea și amicală”, a informat într-un comunicat de presă prorectorul USV, Ștefan Purici.

Meciul de fotbal a început în jurul orei 11.00, echipa profesorilor de la universitatea cernăuţeană încercând să se impună pe fondul diferenței de vârstă, care părea să fie un atu al tinerelor cadre didactice nord-bucovinene. Cu toate acestea, primul gol a fost marcat de oaspeți.

Gazdele au reușit să egaleze, însă la începutul reprizei a doua echipa universitarilor suceveni a stabilit rezultatul final: 1-2.

În a doua decadă a lunii decembrie, sucevenii vor primi vizita colegilor cernăuțeni, dornici să se revanșeze pentru înfrângerea suferită pe teren propriu.

„Realizate în cadrul programului de cooperare dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți aceste competiții sportive vor continua în primăvară cu meciurile de fotbal dintre echipele de studenți, contribuind la dezvoltarea colaborării dintre cele două comunități academice”, a mai spus prorectorul Ștefan Purici.


Intră acum și în grupul de