Acasă Actualitate Suceava Noastra: Pentru Ion Lungu s-a oprit ceasul!

Suceava Noastra: Pentru Ion Lungu s-a oprit ceasul!


Intră acum și în grupul de

„Ceasul de la Palatul Culturii din Iaşi funcţionează. Nu s-a oprit de peste 100 de ani. La fel şi la Botoşani, administraţia locală, dar şi ceasul Primăriei «merg ceas».

În schimb ceasul modern, electronic, de la Primăria Suceava s-a oprit. Pare a fi vointă lui Ion Lungu să oprească timpul care curge ireversibil în defavoarea sa. Ion Lungu nu mai are timp să acopere nerealizările din cei 11 ani în care a condus oraşul spre subdezvoltare. Pentru Ion Lungu s-ar părea că ceasul nu mai bate tic-tac/tic-tac ci d-n-a/d-n-a şi de-mi-si-a/de-mi-si-a.”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Suceava Noastră semnat de unul dintre iniţiatorii mişcării civice, Dan Ioan Cuşnir.



 ceas suceava

Asociaţia Suceava Noastră consideră că primarul Ion Lungu nu a înţeles că orice organizaţie trebuie să servească unui scop.

„Scopul aleşilor locali ar trebui să fie serviciul în slujba cetăţenilor. Ion Lungu a făcut orice altceva în afară de a servi în interesul cetăţenilor şi a comunităţii”, a menţionat semnatarul comunicatului.

Totodată, în document se subliniază că Ion Lungu a crezut că îi poate păcăli şi manipula la nesfârşit pe cetăţenii Sucevei.

„Duminică, 16.11.1014, Sucevenii i-au tras o nouă palmă lui Ion Lungu şi i-au arătat că sunt sătui de balivernele lui.

Sucevenii i-au arătat lui Ion Lungu că s-au săturat de prozelitism politic în bisericile şi şcolile din Suceava. Sucevenii s-au săturat de vrăjeli cu promisiuni de nocturne mobile (de parcă ar fi veioze) montate pe un stadion lăsat să ajungă ruină pentru interese imobiliare. Oamenii s-au săturat de râurile de noroi care curg pe străzi şi trotuare şi de iazurile apărute peste tot la cea mai firavă ploaie. Coşmarul trebuie să înceteze! Ion Lungu a cerut votul Sucevenilor pentru un candidat iar Sucevenii au votat în proporţie de 60% pentru contracandidat.33.585 de Suceveni au votat altfel decât le-a cerut Ion Lungu”, se precizează în comunicat.

 

Totodată, Asociaţia Suceava Noastră arată că pentru a-l demite pe Ion Lungu prin referendum local este nevoie de o prezenţa de 30% dintre cetăţenii cu drept la vot, deci de 29.000 suceveni, iar dintre aceştia, 25.000 suceveni vor trebui să voteze „DA, sunt de acord cu demiterea lui Ion Lungu!”.

 

„Simbolic, sucevenii deja au votat duminică pentru demisia lui Ion Lungu. Suceava Noastră a fost prima organizaţie care a avut curajul să înceapă, oficial, “pe faţă”, încă de acum 6 luni lupta cu Ion Lungu. În dată de 18.09.2014 am anunţat la Intermedia TV că ne vom lua Suceava înapoi prin demiterea lui Ion Lungu prin organizarea unui referendum.Suceava Noastră, cu sprijinul Sucevenilor, va demara demersurile pentru organizarea referendumului de demitere a lui Ion Lungu”, se mai arată în comunicat.

Asociaţia Suceava Noastră menţionează că esenţa democraţiei este consultarea populaţiei şi votul, ca măsuri de legitimare a acţiunii aleşilor.

„Votul nostru trebuie să permită schimbarea rapidă atunci când apar nemulţumiri, atunci când acţiunile conducătorilor mutilează comunitatea şi valorile acesteia.Pas cu pas ne luăm oraşul înapoi! Suceava Noastră!”, se arată în finalul comunicatului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version