Foto/Video Primarul Ion Lungu a aprins luminile din bradul de Craciun in brate cu nepotelul sau


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a aprins, luni seara, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, luminile din bradul de Crăciun instalat pe esplanada Casei de Cultură, având un ajutor de nădejde în brațe, și anume singurul său nepot.

aprinderea luminilor de craciun 2014 (2)

Edilul orașului a respectat și în acest an tradiția, și pentru a XI-a oară a fost prezent în mijlocul sucevenilor la aprinderea luminițelor de sărbătoare din centrul Sucevei. Pentru al doilea an consecutiv Ion Lungu a avut un ajutor de nădejde la aprinderea luminilor, nepoțelul Patrick stând foarte cuminte în brațele bunicului, deloc speriat de prezența camerelor video sau a aparatelor foto. Din contră, el s-a arătat foarte atras de microfoanele jurnaliștilor. După numărătoarea inversă a primarului, bradul îmbrăcat în ornamente de sărbătoare s-a luminat, spre bucuria tuturor locuitorilor din municipiu, și în special a copiilor care s-au îngrămădit imediat în jurul bradului să facă fotografii.

„Am încercat și în acest an să avem un oraș cât mai frumos, cred că în mare parte am reușit. Am mai achiziționat ornamente noi pe care le-am pus în zona centrală, iar celelalte le-am distribuit în alte zone din oraș”, a declarat după aprinderea luminilor Ion Lungu.

aprinderea luminilor de craciun 2014 (5)

 

De pe data de 6 decembrie sucevenii se vor bucura de Târgul de Crăciun, iar în jurul datei de 15 decembrie copiii cuminți din Suceava vor primi cadouri, a completat edilul orașului.

În ceea ce privește Revelionul pregătit de municipalitate, acesta va fi organizat în aer liber, în parcarea complexului comercial Iulius Mall Suceava, primarul declarând că programul va fi unul plin surprize, care vor fi prezentate la momentul potrivit.

După momentul magic de aprindere a luminițelor de sărbătoare, pe scena instalată pe esplanadă a urcat îndrăgita formație Hara, miile de suceveni adunate în centrul orașului ascultând piesele artiștilor. De la colinde și până la piese ritmate, spectacolul făcut a fost unul foarte apreciat în public, mai ales pentru faptul că trupa este una care a ajuns la sufletele sucevenilor, ani la rând Hara colindând în Ajunul Crăciunului la Muzeul de Istorie. Formația a ajuns cu colindul mai repede decât s-ar fi așteptat unii, de aceea concertul care se ținea în ajun, în fiecare an, în muzeu, anul acesta nu va avea loc.

Un moment cu totul aparte a fost realizat de 100 de pompieri militari şi jandarmi care s-au retras defilând cu torţe de pe esplanada Casei Culturii și până la sediul pompierilor militari. În momentul trecerii plutoanelor de militari pe esplanadă, pe scenă au fost intepretate cântece patriotice de Corala Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distracția de Ziua Națională a continuat cu un minirecital al suceveanului Eduard Hanuseac care a impresionat juriul de la X Factor cu talentul muzical deosebit, dar și cu trupe și artiști de peste hotare. Fun Factory, No Mercy, şi Francesco Napoli i-au invitat pe suceveni la dans, să se încălzească, și să cânte împreună hituri ale anilor ’90 are le-au consacrat.

 

 


Intră acum și în grupul de