Lungu: La jumatatea lui 2015, vom avea un operator la groapa ecologica de la Moara


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu, primarul Sucevei (conferinta de presa la sediul Primariei Suceava) – text live:

„Ni s-a comunicat ca sunt disponibile 180 miliarde de lei vechi, din care pentru salarii, 154 miliarde sunt pentru invatamant. A fost repartizata Primariei suma de 26 miliarde lei pentru rambursarea unor acte de credit pentru stingerea unor arierate la Termica. Asta e un lucru bun. Avem in continuare nevoie de bani pentru Termica ca sa o ajutam in lunile ianuarie si decembrie.

O problema spinoasa e cea legata de Termica. Noi ca Primarie facem tot posibilul sa ajutam cat putem, dar legal. Asteptam decontul lunii noiembrie. Noi avem date la Termica subventii in avans 30 de miliarde de lei. Intentionam sa mai dam o suma in avans pentru achizitii de combustibil. Azi cea care gestioneaza combustibil e Bioenergy si vreau sa mai dam in avans 10 miliarde de lei la Bioenergy.

Sper sa putem asigura caldura si apa calda la populatie. Imi cer scuze din nou ca temperatura in case e mai mica. Poate ii convingem pe cei de la Bioenergy sa reinceapa functionarea cazanului. Am avut discutii cu managerul de la firma si voi face tot posibilul sa reinceapa furnizarea de caldura la capacitate maxima pentru ca urmeaza o perioada rece.

Sper sa gasim solutii la Guvern pentru transferul celor 157 de angajati de la Termica la firma de distributie a agentului termic pe care sa o realizam in subordinea Primariei. Daca nu se va putea face nimic, avem masuri paralele. Prefectul mi-a promis ca va face eforturi sa se rezolve transferul de personal.

Am inchiriat de la CONSUC Suceava niste spatii pentru a depozita 299 de tone de ajutoare alimentare pentru oamenii saraci din oras.

Avem gardurile luate de la jandarmi, va fi si politie, astfel incat atunci cand vom da ajutoarele de la UE sa nu fie probleme sau scandal.

Mi-as dori ca in ianuarie sa putem aproba caietul de sarcini pentru deseurile menajere. E nevoie de realizarea a 80 de platforme subterane pentru deseuri. Vom dota cele 5500 de case din Suceava cu eurocontainere. Ele au o perioada de valabilitate de 6 ani si reprezinta o metoda mai moderna de colectare a deseurilor. In 15  aprilie 2015 expira contractul actual.

Imi doresc ca in sedinta din ianuarie sa intram cu acest caiet de sarcini si avem o problema cu groapa ecologica de la Moara care nu e terminata si suntem obligati sa mergem cu gunoiul la Ipotesti. In masuta in care se va deschide groapa ecologica,vom transfera acolo. Am vorbit la CJ si speram ca in ianuarie sa fie gata probele la statia de levigat si sa fie desemnat operatorul de la groapa.

Estimarea mea in termeni optimisti e jumatatea anului 2015 ca vom putea avea un operator la groapa de la Moara. Cred ca e un termen fezabil. Sunt probleme acolo. Eu ce pot sa spun, un merit il are si Ministerul Mediului care a incurcat licitatia de consultanta cu un an de zile.

Daca spatiul din cartierul Europa va permite, vrem sa extindem cu inca 3 hectare. Vrem insa sa aducem utilitatile pentru ca nu avem acolo nici macar energie electrica, care e vitala ca oamenii sa se poate apuca de treaba acolo.

La Revelion,  DESPERADO, Simona Nae si Odyssey vor canta la Suceava. Va fi si un concert de muzica populara.”

 


Intră acum și în grupul de