Oficial: S-a prabusit o suprafata de 4.500 de metri patrati din plafonul Centrului comercial Rozita (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 150 de pompieri militari de la subunităţile Suceava, Fălticeni, Siret, Solca şi Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Suceava, Şcheia şi Arbore, poliţişti şi jandarmi, au intervenit cu 16 autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Complexul comercial Rozita din comuna Şcheia.

La faţa locului s-a deplasat şi Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava cu inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor, precizează ISU într-un comunicat.

incendiu rozita 7

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă în interiorul clădirii, existând pericolul de propagare la centrele comerciale şi birourile din vecinătate.

Au ars produse alimentare şi nealimentare, documente personale şi de evidenţă contabilă, precum şi alte bunuri din cele 141 de standuri comerciale din interiorul complexului, ce aparţineau de 56 de chiriaşi. De asemenea, temperaturile puternice au afectat structura de beton a halei, construită pe o suprafaţă 5.439 de metri pătraţi, iar plafonul clădirii s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 4.500 de metri pătraţi.

Pompierii militari lucrau luni seara pentru îndepărtarea elementelor distruse în urma evenimentului şi pentru lichidarea ultimelor focare.

După lichidarea incendiului, cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită de către o comisie interinstituţională.

Pe timpul intervenţiei, echipajul SMURD aflat la faţa locului a acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie. Aceştia au fost transportaţi la spitalul judeţean, şi ulterior, după consultaţii amănunţite şi tratament de specialitate au fost externaţi.


Intră acum și în grupul de