Peste 400 de elevi au participat, la Vatra Dornei, la doua concursuri interjudetene de matematica si informatica


Intră acum și în grupul de

Liceul Teoretic „Ion Luca” din municipiul Vatra Dornei a fost gazda în perioada 12-14 decembrie pentru două concursuri interjudeţene de matematică și informatică.

Concursul de matematică ,,Memorial Ștefan Dârțu”, aflat anul acesta la ediția a XVI-a și adresat elevilor din clasele IV-XII, a reunit un număr de 360 de elevi, în timp ce Concursul de informatică, aflat la X-a ediție și adresat elevilor din clasele IX-XII, a reunit 60 de concurenți.

elevi testare

Potrivit ISJ Suceava, pentru cele două secțiuni s-au înscris elevi de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național și Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Iași, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Colegiul Național „Petru Rareș” și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” și Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc și de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei.

De asemenea, pentru prima oară, în acest an au participat la concursul de matematică patru elevi din lotul olimpic național al Republicii Moldova, coordonați de prof. Marcel Teleucă de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău.

Elevii suceveni s-au remarcat și au obținut la matematică trei premii I, trei premii II, două premii III și 54 de mențiuni, iar la informatică patru premii I, două premii II și șase premii III.

Concursurile au fost organizate prin implicarea directorului Liceului Teoretic „Ion Luca”, prof. Paul Bereholschi, a prof. Octavian-Mihai Rezuș – coordonator al secțiunii matematică și a prof. Suzana Șestac – coordonator al secțiunii informatică, activităţile fiind sprijinite de I.Ş.J. Suceava şi Primăria Municipiului Vatra Dornei.

 


Intră acum și în grupul de