Barbatul din Dorna Candrenilor acuzat ca si-a omorat ambii parinti, internat pentru expertiză psihiatrica


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis, joi, să admită cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava formulată în dosarul privind moarte familiei Vleju din comuna Dorna Candrenilor şi a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de Maxim Vleju, cercetat sub aspectul infracţiunii de violenţă în familie până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol.

Tribunalul Suceava a dispus şi expertizarea medico-legală psihiatrică a inculpatului de către Comisia medico – legală psihiatrică din cadrul Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava care urmează să răspundă următoarelor obiective:

  1. Dacă inculpatul VLEJU MAXIM este orientat din punct de vedere allo-psihic şi temporo-spaţial;
  2. Dacă din punct de vedere obiectiv se evidenţiază existenţa unei boli psihice de natură să afecteze capacitatea inculpatului VLEJU MAXIM de a discerne sau capacitatea de a se stăpâni;
  3. În cazul în care inculpatul suferă de o boală psihică, vor fi precizate măsurile cu caracter medical care se impun pentru vindecare sau pentru ameliorarea stării de sănătate, astfel încât să fie înlăturată starea de pericol care a impus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale;
  4. Dacă la momentul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, prev. de prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188, 189 alin. 1 lit. f C.pen, în data de 12.12.2014, inculpatul VLEJU MAXIM a acţionat cu discernământ.

Expertiza medico-legală psihiatrică va fi efectuată în termen de 30 de zile de la primirea prezentei încheieri.

Contravaloarea lucrării medico – legale va fi suportată din fondul special al Ministerului Justiţiei, urmând ca Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava să comunice Tribunalului Suceava decontul de cheltuieli pentru achitarea sumei aferente. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, din care suma de 100 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpat se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Executorie de la data pronunţării. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare.

cutit

Un bărbat şi soţia sa din Dorna Candrenilor au fost găsiţi, miercuri, cu gâtul tăiat, aruncaţi într-o râpă la circa trei kilometri de DN 17.

Potrivit anchetatorilor bărbatul omorât este Roman Vleju (77 de ani),  iar cadavrul său a fost găsit la circa 50 de metri de locuinţa sa, pe buza unei râpe, învelit într-o pătură.

 

Soţia sa, Maria (71 ani) a fost găsită la o distanţă de circa 150 de metri de locuinţă, tot cu gâtul tăiat. În apropiere se afla şi o sanie cu care, probabil, au fost transportate cadavrele.

 

În locuinţa familiei se afla fiul celor doi, Maxim Vleju, iar anchetatorii au depistat urme de sânge.

 

 

 

Tot în locuinţă a fost găsit şi un bilet pe care scria: „Călăul care i-a dat în cap lui Sf. Ioan Botezătorul, Vleju Roman”. Cel mai probabil, aceasta fiind motivaţia pentru care bărbatul ar fi fost ucis, fiul celor doi, Maxim Vleju, fiind principalul suspect.

 

Soţii Vleju nu au mai fost văzuţi de vecini de circa cinci zile.

 


Intră acum și în grupul de