Traditie de Boboteaza de aproape 150 de ani! Pompierii civili din Bosanci au ridicat o cruce de gheata de peste 300 de kilograme (FOTO – VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bosanci, ajutaţi de pompierii militari au respectat și în acest an o tradiție păstrată cu sfinţenie de aproape 150 de ani și au ridicat o impresionantă cruce de gheaţă. Crucea a fost oferită Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava și a fost amplasată în faţa Bisericii Militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” – ocrotitorul pompierilor.

cruce de gheata pompieri (6)

Pregătirile pentru înălțarea crucii de gheață au început încă de la primele ore ale dimineții de luni, 5 ianuarie, pompierii bosânceni tăiând blocuri de gheaţă din iazul Parţâc, din localitate, groase de 20 de centimetri şi cu greutăţi de peste 300 de kilograme. Blocurile de gheață au fost aduse în faţa ISU Suceava, iar cu ajutorul unor şabloane, au fost decupate elementele din componenţa unui adevărat monument de gheaţă. Acesta este format dintr-o masă suport şi o cruce mare încadrată de două cruci de dimensiuni mai mici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, între pompierii militari suceveni şi pompierii civili din comuna Bosanci există o relație de colaborare foarte eficientă, cele două structuri ajutându-se reciproc de fiecare dată.

„Evenimentul nu este întâmplător, dată fiind relaţia foarte bună dintre pompierii militari suceveni şi pompierii civili din comuna Bosanci, atât la intervenţiile în diferite situaţii de urgenţă – incendii, inundaţii, înzăpeziri şi altele, cât şi în momente de sărbătoare. Şi aici amintim faptul că pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din România, şi pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, o pompă manuală trasă de cai ce datează din secolul XIX, care aparţine Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bosanci, a defilat alături de tehnica de intervenţie a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă”, a spus Găleată.

El a ținut să aducă mulțumiri colegilor voluntari, dar și Primăriei Bosanci: „Mulţumim şi pe această cale Primăriei comunei Bosanci şi colegilor voluntari, pe care îi asigurăm de toată aprecierea noastră pentru profesionalismul de care dau dovadă în toate situaţiile la care sunt solicitaţi să intervină”, a completat plt. adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de