Tehnica de interventie a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava s-a imbogatit cu o autospeciala de transport personal si victime multiple


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătății a repartizat județului Suceava o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM) care are capacitatea de a transporta în acelaşi timp 11 persoane, fiind de un real ajutor în cazul accidentelor grave, cu victime multiple.

Autospeciala_transport_victime_multiple ATPVM 01

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, autovehiculul prezintă caracteristici militare, fiind dotat cu tracţiune 4×4 permanent, suspensie, şasiu şi transmisie speciale pentru deplasare off-road, în locuri mai greu accesibile.

„Autospeciala are capacitatea de a transporta în acelaşi timp 11 persoane, pe scaune, sau patru pacienţi critici pe targă. Este dotată cu două monitoare, un defibrilator automat, instalaţie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secreţii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum şi gulere cervicale pentru adulţi şi copii. În dotarea autospecialei mai există şi două rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare şi medicaţie”, a spus Găleată.

Totodată, noua autospecială intrată în dotarea ISU Suceava va fi coordonată de un echipaj format din doi pompieri paramedici, precum şi un medic şi un asistent din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. În funcție de necesitate şi de gravitatea cazurilor, numărul componenţilor echipajului poate fi suplimentat, a precizat purtătorul de cuvânt ISU Suceava.

Autospeciala_transport_victime_multiple ATPVM 02

Autospeciala_transport_victime_multiple ATPVM 03


Intră acum și în grupul de