Conducerea Gradinii Zoologice Radauti: „Paznicul si-a facut cat de cat datoria”. Vezi ce masuri de protectie au fost luate la zoo


Intră acum și în grupul de

După incidentul de vineri după amiază când un copil de 11 ani a fost atacat de o leoaică în timp ce se afla în Parcul Zoologic Rădăuți alături de fratele de 14 ani și alți doi copii, conducerea Grădinii Zoologice a luat o serie de măsuri, atât în ceea ce privește siguranța animalelor, cât și cea a vizitatorilor.

Parcul zoologic Radauti

Responsabilul Grădinii Zoologice din Rădăuți, Angela Olenici, a declarat pentru News Bucovina fapul că cei patru copii au fost atenționați, în momentul în care au achiziționat biletele de intrare, de paznicul parcului, de pericolele la care se expun  și modul în care trebuie să se comporte cu animalele. Olenici a precizat că tinerii au venit în timpul programului de vizitare, dar și faptul că o singură persoană trebuie să aibă în vedere ceea ce se întâmplă pe terioriul Grădinii Zoologice.

„Din punctul nostru de vedere, paznicul și-a facut cât de cât datoria pentru că perimetrul este foarte mare, sunt două hectare de teren și o singură persoană. Copiii au venit exact între orele de vizitare, între 8.00 și 17.00, iar când li s-a dat biletul, li s-a făcut o mică instruire”, a spus Angela Olenici.

Porivit acesteia, copiii care au vârsta sub opt nu au acces fără însoțitor, iar celor peste opt ani li se face o instruire verbală în privința modului de comportare cu animalele. Totodată, Olenici a declarat că încearcă pe cât posibil să restricționeze accesul în interiorul Grădinii Zoologice a copiilor care vin de mai multe ori și manifestă un comportament obraznic și deranjează animalele.

În ceea ce privește siguranța, atât a animalelor, cât și cea a vizitatorilor, conducerea Grădinii Zoologice a transmis că Primăria Rădăuți a fost informată de necesitatea unui regulament ferm și a faptului că trebuie montat un gard de protecție sau o plasă.

„Noi suntem unitate subordonată Primăriei, putem veni doar cu propuneri. Primarul, Consiliul Local stabilesc măsurile care vor fi adoptate. Încercăm să facem mult mai multe tăblițe cu atenționări și o să izolăm, mai ales la lei. După părerea mea, cred că ar trebui puse la lei și plase pe interior pentru că așa nu pot să mai zgârie”, a susținut Olenici.

Mai mult decât atât, la regulamentul la care se lucrează, conducerea Grădinii Zoologice speră să modifice limitele de vârstă după care se face accesul și copiii până în 14 ani să fie însoțiți.

Până să fie adoptate o serie de reglementări, parcul va fi monitorizat mai atent, vor fi mai multe atenționări, în special față de copii, a completat Angela Olenici.

Vezi AICI ce s-a întâmplat, vineri după amiază, la Grădina Zoologică din Rădăuți

 

 


Intră acum și în grupul de