CJPC Suceava: Reclamatiile vizand bancile au scazut in anul 2014 fata de anii precedenti


Intră acum și în grupul de

Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a anunţat că peste 1600 de amenzi în valoare totală de 2, 119 milioane de lei au fost aplicate de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor în urma celor 3.811 acţiuni de control efectuate în anul 2014.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă că în anul 2014, au fost efectuate 72 de acţiuni tematice de control atât la nivel naţional, cât şi regional, ce au vizat toate domeniile aflate în competenţa protecţiei consumatorilor, respectiv bunuri alimentare şi nealimentare, precum şi prestări servicii.

Vasile Latiş

Latiş a mai spus că în cursul anului 2014 au fost înregistrate 1497 de reclamaţii, 70 la sută dintre acestea fiind soluţionate ca întemeiate sau parţial întemeiate.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a explicat că cele mai multe reclamaţii înregistrate, 139,  au vizat companiile de furnizare a energiei electrice şi gazului metan, dar şi operatorii de telefonie mobilă, cu aproximativ 100 de reclamaţii în 2014.

El a precizat că în sesizările ce vizau companiile de furnizare a energiei electrice şi  gazului metan se reclama printre altele modul de întocmire a facturilor, debranşări abuzive şi taxe de rebranşări abuzive sau contoare defecte, iar în cazul operatorilor de telefonie mobilă s-au reclamat modul de facturare, refuzul de a se rezilia contractele chiar şi în condiţiile depunerii notificărilor în termenul prevăzut.

Latiş a spus că reclamaţiile vizând băncile au scăzut în anul 2014 faţă de anii precedenţi, lunar, fiind înregistrate la CJPC Suceava câte 4-5 reclamaţii.


Intră acum și în grupul de