Au inceput reducerile la produsele de toamna-iarna! Comisarii de la Protectia Consumatorilor sunt cu ochii pe comercianti


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor vor efectua verificări pentru a vedea dacă sunt respectate prevederile legale privind soldarea, în condiţiile în care în data de 15 ianaurie au început reducerile la produsele de toamnă-iarnă.

Potrivit şefului CJPC Suceava, Vasile Latiş, soldarea presupune două perioade de reduceri anuale, una între 15 ianuarie şi 15 aprilie, iar a doua între 1 august- 31 octombrie, dar nu mai mult de 45 de zile în intervalele respective.

reduceri magazine

El a spus că agenţii economici trebuie să comunice primăriilor lista produselor soldate, produsele care intră în soldare trebuie să fie achitate cu 30 de zile înainte, iar reducerea se efectuează la cel mai mic preţ care a fost constant în ultimele 30 de zile.

“Nu poţi înainte să măreşti preţurile cu 30 la sută şi a doua zi să vii cu reduceri tot de 30 la sută. Din punct de vedere al consumatorului, principalul aspect pe care îl poate verifica este dacă reducerea de preţ este conform cu ceea ce se arată acolo. Agentul economic are obligaţia de a scrie preţul vechi barat şi respectiv preţul nou redus cu procentul anunţat, iar reducerea nu poate fi sub preţul de achiziţie”, a spus Latiş.

El a precizat că în afara acestor două perioade anunţate, agenţii economici mai pot face reduceri la lichidările de stoc sau în magazinele care sunt ale producătorilor.


Intră acum și în grupul de