Tanar din Iasi, trimis in judecata in 19 cazuri de furt calificat de pe raza municipiului Radauti


Intră acum și în grupul de

Un tânăr, de 20 de ani, din județul Iași, care s-a mutat în gazdă în familia unui rădăuțean, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru săvârșirea a 19 infracţiuni de furt calificat și a unei infracţiuni de tentativă la furt calificat.

furt masina

Potrivit procurorului Bucșa Andrei Sebastian, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, inculpatul Balan Constantin este acuzat că în perioada mai 2014 – ianuarie 2015 a furat diverse lucruri de pe raza municipiului Rădăuți.

Tânărul de 20 de ani, provenit dintr-o familie dezorganizată, cu mama plecată la muncă în Italia și tatăl domiciliat într-o comună din Botoșani cu care nu se înțelegea prea bine, a dat spargeri după spargeri, furând tot ce-i pica în mână. De la stick-uri, mp3 player-ere, radiocasetofoane și detectoare de radar până la stații de emisie-recepție și chiar găini și lemne, tânărul a adus prejudicii de peste 8.000 de lei. Bunurile pe care le fura le vindea ulterior unor persoane, iar banii primiți îi folosea pentru a se întreține. Cu unele excepții, în cazul unor furturi de găini, tânărul aducea „marfa” la domiciliul gazdei și umplea frigiderul pentru a avea ce pune pe masă.

La audieri, inculpatul Balan Constantin a recunoscut și regretat comiterea tuturor faptelor, colaborând cu organele de cerectare penală pentru aflarea adevărului în cauză, a menționat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Dosarul în care este cercetat inculpatul va fi soluționat de Judecătoria Rădăuți.

 

 


Intră acum și în grupul de