Lungu: Vor fi create locuri de parcare pe bulevardul George Enescu si pe strada Universitatii si vor trebui taiati teii din zona. Sper ca oamenii sa inteleaga


Intră acum și în grupul de

ion lungu 10

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Principala problema e demararea licitatiilor pentru investitiile din 2016. Prima a avut loc pentru angajarea unui credit de 10 milioane lei pentru zona de agrement Tatarasi. Sunt deja trei oferte. Sper sa finalizam si sa angajam lucrarile.

Am primit un raspuns de la Guvern pentru angajarea unui numar suplimentar de posturi pentru Primaria Suceava, dar nu ne multumeste. Nu avem insa plafonul pentru schema actuala de personal. Am convocat CL pentru maine cu doua teme. Vreau sa realizam o societate a Primariei cu care sa participam la licitatia pentru transportul si distributia energiei termice.

Cel mai important e ca se doreste preluarea numarului de personal de la Termica. Situatia actuala de acolo e destul de delicata. Incasarile sunt insuficiente.

E lipsa de vointa din partea populatiei. Sper sa ajungem la capat in aceasta iarna. Vom mai da direct niste bani la Bioenergy pentru lemn.

Nu se doreste plata facturii la Termica de catre populatie. Nu cred ca nu putem face o strategie financiara pentru aceste preturi foarte mici.

Eu incerc sa gandesc pozitiv cu problema Termica, dar vreau sa le discutam in CL si ma gandesc la iarna viitoare ca nu mai e admis sa mai ajungem in situatii critice. Cel tarziu inspre toamna, trebuie sa avem stocuri consistente de masa lemnoasa ca sa nu existe probleme.

Vor fi create 172 locuri de parcare pe George Enescu si 51 pe Unversitatii si vor trebui taiati teii din zona. Sper ca oamenii sa inteleaga si sa putem termina.

Aam asa ar rezulta din legislatie ca orice produs cumparat trebuie sa aiba bon foscal. Sunt discutii insa pe tema asta, daca da sau nu. Si la piata, in curand, se vor pune si case de marcat. Nu avem incotro.

Pana ieri, erau 1210 caini prinsi in Suceava. Am avut discutii si cu viceprimarii si solutiile sunt sa ducem cainii in Germania si sa ii dam spre adoptie. Vrem sa facem o inventariere si cei cu probleme sa fie eutanasiati.

Pana ieri, dl Virvara a fost in concediu. Asteptam sa vina sa predea biroul. Din cate stiu, e o actiune in instanta. Nu stiu aspectul legat de masina de serviciu. Inca odata spun, vom incerca sa il contactam sa vedem ce se petrece. Pana atunci este dl Harsovschi ales viceprimar.”


Intră acum și în grupul de