Paturi si covoare in valoare de 300 de lei, furate de o cersetoare dintr-o casa nelocuita si lasata descuiata


Intră acum și în grupul de

O femeie de 65 ani din comuna suceveană Pârteştii de Jos a sesizat duminică, în jurul prânzului, poliţiştii Postului de poliţie din localitate despre faptul că o femeie a sustras mai multe bunuri din casa părintească nelocuită ce aparține soțului său.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, a fost depistată persoana bănuită de comiterea  furtului, ca fiind o femeie de 43 ani, din comuna Şcheia, care, în cursul zilei, a cerșit la biserica din localitate, iar după terminarea slujbei a continuat să cerșească la mai multe locuințe.

„Astfel, când a ajuns la locuința victimei, profitând de faptul că uşa imobilului era neasigurată, a intrat în interior și a sustras covoare și pături, în  valoare de aproximativ 300 lei.

patura

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

 Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

„Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sistemele de inchidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. În cazul în care este vorba despre case  în construcţie care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)”, transmit poliţiştii suceveni.


Intră acum și în grupul de