Sectie de geriatrie la Falticeni pentru tot judetul Suceava, propunere a primarului Catalin Coman


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că municipalitatea din Fălticeni este nevoită să mute, temporar, maternitatea care funcţionează într-o clădire retrocedată într-un spaţiu dintr-o fostă şcoală.

El a explicat că această mutare va avea unele costuri, dar că o parte vor fi recuperate în condiţiile în care această clădire ce va fi amenajată temporar ca maternitate ar putea apoi să fie transformată în secţie de geriatrie care ar putea deservi întreg judeţul.

Catalin Coman

Cătălin Coman a spus că dacă se făceau unele eforturi se putea muta secţia de obstetrică-ginecologie în noul spital care este în reconstrucţie, dar că şi specialiştii DSP Suceava au apreciat că nu se poate deschide o astfel de secţie într-un şantier.

În aceste condiţii, până la deschiderea noului spital, maternitatea va fi mutată într-o clădire a unei foste şcoli şi vor fi amenajate saloane, săli de naştere şi de operaţii.

După ce maternitatea se va muta în noul spital ce ar urma să fie funcţional din 2016, spaţiile astfel amenajate în fosta şcoală vor fi folosite pentru o secţie de geriatrie.

„Este doar o propunere. Ar putea fi o secţie de geriatrie care să deservească întreg judeţul”, a spus Coman.


Intră acum și în grupul de