Bicicletele unor sucevence, furate din scările de bloc


Intră acum și în grupul de

Două femei din municipiul Suceava au reclamat la Poliție, în acest weekend, că au rămas fără bicicletele pe care le-au lăsat în scările de bloc.

bicicleta

 

Vineri dimineața, o femeie de 47 ani, din municipiul Suceava, a reclamat că între orele 09.30–10.00, i-a fost furată o bicicletă din uscătorul aflat la parterul blocului în care locuieşte. Ulterior, sâmbătă seara, o altă femeie de 33 ani, din municipiul Suceava, a sesizat polițiștii despre faptul că între orele 16.00 – 17.00, prin înlăturarea sistemului antifurt, hoții i-au sustras o bicicletă în valoare de 450 lei, din scara blocului în care locuieşte.

Polițiștii suceveni au întocmit în ambele cazuri dosare penale pentru furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Oamenii legii atrag atenția ca bicicletele să fie depozitate doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă.

„Nu lăsaţi bicicletele nesupravegheate în parcuri sau în afara magazinelor, pentru că, prin natura lor, reprezintă o ţintă uşoară pentru hoţi care îşi pot asigura imediat scăparea, deplasându-se chiar cu obiectul infracţiunii – respectiv bicicleta în cauză. Asiguraţi blocarea roţilor cu lanţuri speciale şi alte sisteme de siguranţă. Nu depozitaţi bicicletele în zone neiluminate, în scări de bloc, mai ales dacă nu sunt prevăzute cu interfon. Păstraţi documentele de achiziţie şi alte date de identificare a bicicletelor”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

 

 

 


Intră acum și în grupul de