AJOFM Suceava sustine ca somajul este in scadere in judet


Intră acum și în grupul de

La 31 martie 2005, numArul total de Someri, InregistraTi In evidenTa A.J.O.F.M. Suceava a fost de 16.817 persoane, din care 6.227 femei (37%). Numarul populatiei active civile din judetul Suceava este de 273 000 persoane, in functie de care se evalueaza rata somajului. Aceasta cuprinde populatia ocupata civila (salariati, patroni, lucratori pe cont propriu) si somerii.

Numarul de someri existent la sfarsitul lunii februarie scade In aceastA lunA, fapt determinat de scaderea numArului de Someri neindemnizaTi. Din totalul de 6295 de Someri aflaTi In platA, 905 sunt absolvenTi de instituTii de InvATAmAnt.

In aceastA lunA s-au integrat pe piaTa muncii 526 persoane aflate in evidenTA, locurile de munca care au fost ocupate fiind in meserii ca: vanzator, agent pazA, cizmar-confectioner incaltaminte, sofer, ospatar S.a.

Pe categorii socio-profesionale, din numArul total de Someri InregistraTi 85% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial, profesional, 13%- persoane cu nivel de instruire liceal Si postliceal Si 2% cu studii superioare.

Ponderea pe categorii socio-profesionale pentru Somerii In platA In evidenTa agenTiei noastre este urmAtoarea: 70% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial, profesional, 26% – persoane cu nivel de instruire liceal Si postliceal Si 4% – persoane cu studii superioare.

Categoriile cele mai afectate de Somaj sunt cele ale persoanelor cu vArsta cuprinsA Intre 30-39 ani Si cele ale persoanelor cu vArsta cuprinsA Intre 40-49 ani, cu o pondere de 28%, respectiv 26% din totalul Somerilor.


Intră acum și în grupul de