Acasă Actualitate Aeroportul Suceava nu va fi funcţional nici la 1 august, susţine liderul...

Aeroportul Suceava nu va fi funcţional nici la 1 august, susţine liderul consilierilor judeţeni PNL


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că situaţia lucrărilor de la Aeroportul Suceava este „proastă” şi că nu crede că a patra amânare a termenului de punere în funcţiune, de la 1 august, va fi respectată.

Ilie a spus că Aeroportul Suceava este un proiect important pentru care proiectul şi finanţarea au fost asigurate de administrarea Gheorghe Flutur şi că preşedintele actual al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a avut doar să pună în aplicare acest proiect.



Vasile Ilie OdP (1)

El a arătat că în ianuarie 2014, Cătălin Nechifor anunţa că aeroportul urma să fie funcţional în octombrie 2014 şi că pentru ca acest termen să fie respectat a fost oprit traficul de pe aeroport în condiţiile în care în proiectul iniţial, în care termenul de finalizare era februarie 2015, se lucra sub zbor.

„S-a închis aeroportul ca să se termine mai repede, dar până la urmă s-au lungit termenele. S-a amânat acum până la 1 august”, a spus Ilie.

El a declarat că a vizitat şantierul aeroportului şi că nici la 1 august nu va fi respectat termenul pentru că utilajele care lucrează sunt puţine, se lucrează într-un singur schimb pentru că decontarea lucrărilor se face greoi de la Guvern din cauza birocraţiei.

„Şansele ca Aeroportul să fie deschis la 1 august sunt nule”, a spus Ilie.

El a arătat că nu există o dată certă pentru punerea în funcţiune a acestei investiţii.

Vasile Ilie a subliniat că din acest motiv subiectul modernizării Aeroportului Suceava este pe lista de proiecte ce vor fi dezbătute în şedinţa extraordinară de joi a CJ Suceava.

„Vrem să repunem judeţul Suceava pe harta turistică a României şi a Europei”, a mai spus Ilie.

El consideră că trebuie acţionat astfel încât acest proiect să fie finalizat cât mai curând şi că trebuie găsite soluţiile.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version