Lungu: „Rosal Grup şi firmele Diasil şi Florconstruct să facă concomitent salubrizarea, fiecare pe câte jumătate din oraş”


Intră acum și în grupul de

Sedinta de indata a CL Suceava programata pentru ora 14 nu a inceput pentru ca in sala nu se afla nici un consilier local sau vreun membru al executivului local.

Surse din administratia locala sustin ca firmele de salubrizare negociaza intens cu o parte importanta dintre consilierii locali intr-o sala din Primarie.

sala de sedinta CL goala

 

Consilierul Vasile Mocanu (PLR) este primul consilier local care a sosit la sedinta de indata. El a refuzat sa stea la discutii cu firmele de salubrizare.

Ora 14.40:

Consilierii locali au finalizat negocierile si s-au reunit in sala de sedinta.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Azi a inceput marea asfaltare in Suceava. Am avut discutii cu viceprimarii si lucram cu covoare asfaltice si plombari pe mai multe strazi. Daca mai aveti puterea vreau sa mergem sa ne mai consultam pe lista de prioritati pentru asfaltare.”

 

Rosal Grup si firmele Diasil si Florconstruct sa faca concomitent salubrizarea, fiecare pe cate jumatate din oras”.

Consilierii locali suceveni se cearta cu primarul pe seama pretului pentru strangerea gunoiului. Rosal sustine ca pretul primit va fi mai mare decat cel dinainte.

Vasile Mocanu:

„Nu exista forta majora la ora actuala. Trebuia sa se prelungeasca de catre executiv contractul. Nu are treaba deliberativul cu acest contract. Acum facem o intelegere si impartim orasul in doua pentru ce? O forta majora pe care ne-am creat-o singuri. De ce s-au inceput in martie procedurile?”

Ion Lungu:

„Sa facem din Suceava un caz Napoli e forta majora. Prefer sa imi dau demisia din functia de primar decat sa prelungesc un contract. Prefer sa plec decat sa prelungesc, s-a schimbat legea. Uitati-va la colegi care sunt pe la DNA ca prelungesc contractele. Nu ne mai este permis asa ceva.”

Dupa ce s-a votat nu s-a reusit trecerea proiectului propus de primar. Au fost doar 15 voturi „pentru” si trebuiau 16. Marti, ora 14, va avea loc o noua sedinta de indata.


Intră acum și în grupul de