Un incendiu violent a mistuit o gospodărie din Vicovu de Jos! Proprietarul, la spital cu arsuri la cap şi la mâini

Opt autospeciale de pompieri, precum și o ambulanță SMURD au intervenit în noaptea de luni spre marți la gospodăria unui bărbat din comuna Vicovu de Jos, zona Remezău, unde izbuncise un incendiu violent.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a informat că incendiul a fost anunțat cu întârziere, la ora 22.42, la fața locului deplasându-se pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi şi de la Gărzile de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Vicovu de Sus, Gălăneşti, Voitinel şi Bilca.

„Intervenţia a fost dificilă din cauza faptului că incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, dar şi din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile, respectiv construcţii din lemn, furaje şi altele”, a spus Găleată.

Acesta a menționat că la sosirea echipajelor incendiul se manifesta la anexele gospodăreşti şi la casă (P+1), existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la două proprietăţi aflate în imediata apropiere.

Întrucât proprietarul gospodăriei, un bărbat de 44 de ani, a suferit arsuri de gradele II şi III la nivelul capului şi al mâinilor şi prezenta hipertensiune arterială, paramedicii i-au acordat primul ajutor, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:15, focul mistuind depozitul de furaje şi adăpostul de animale, o construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 72 de metri pătraţi, acoperişul casei de locuit pe 108 metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 42 de metri pătraţi, circa 7 metri cubi lemn de foc, 4 tone de fân, o tonă de boabe de porumb şi o tonă de ştiuleţi.

De asemenea, flăcările au degradat aproximativ 85 de metri pătraţi din tavanul casei, un ATV, o maşină de tocat furaje, geamurile termopan de la mansarda construcţiei şi alte bunuri. În incendiu au pierit un porc şi 70 de păsări de curte.

Pompierii au salvat restul casei şi al bucătăriei de vară, bunuri casnice şi electrocasnice, mai multe animale din curte, precum şi cele două proprietăţi învecinate.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

 

 

loading...