Acasă Actualitate Colocviul International de Stiinte ale Limbajului in desfasurare la Suceava

Colocviul International de Stiinte ale Limbajului in desfasurare la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prorectorul UniversitATii Stefan cel Mare din Suceava, prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu a declarat, marTi cA la acest colocviu s-au Inscris peste 200 de participanTi din RomAnia, Belgia, FranTa, Albania, Bulgaria, Germania, Ucraina, Republica Moldova.

Prorectorul sucevean a subliniat cA IncepInd din anul 2003, manifestarea organizatA de universitatea suceveanA a devenit itinerantA, In acest an peste 40 de cadre didactice universitare Si cercetAtori suceveni din domeniul StiinTelor limbajului vor participa In perioada 13-15 mai la ChiSinAu la Colocviul cu tema Strategii discursive In cadrul aceleiaSi ediTii a Colocviului InternaTional de StiinTe ale Limbajului, focalizarea fiind pe o secTiune dedicatA studiului Si funcTionArii limbii romAne In spaTiul basarabean, ucrainean Si romAnesc.



Cu prilejul acestui colocviu, o parte dintre participanTi, profesori ai unor universitATi din FranTa cu care Universitatea Stefan cel Mare din Suceava are acorduri bilaterale de colaborare susTin o serie de prelegeri pentru studenTi Si profesori ai universitATii sucevene, a spus Ardeleanu.

Prorectorul sucevean a explicat cA printre cei care vor conferenTia la Suceava se numArA profesorii Philippe Lane, Sylvie Liziard, Jean-Yves Conrad Si Alain Schneider din FranTa.

Jean-Yves Conrad, un fervent susTinAtor al romAnilor aflaTi In universitATi, Scoli, instituTii de culturA din FranTa, va susTine, In limba romAnA, o prelegere cu tema Aportul romAnilor la viaTa culturalA a capitalei luminilor Si va vorbi Si despre bucovinenii din FranTa, a mai spus prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version