Lungu vrea sa introduca ordinea in cheltuirea banilor in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

El a lansat acest avertisment arAtInd cA nu mai acceptA la platA investiTii care nu au fost stabilite de comun acord de municipalitate Si centrul bugetar Scolar.

Lungu a exemplificat cu situaTia de la Grupul Scolar numArul 1 din Burdujeni, unde s-au fAcut fArA acordul PrimAriei, investiTii de 800 de milioane de lei, constInd In executarea de reparaTii la cantinA Si In grupurile sanitare. TotuSi, In acest caz, el nu exclude posibilitatea ca suma sA fie decontatA cu bani din bugetul local, dacA se va concluziona cA lucrArile sunt de calitate, iar facturile nu au fost umflate.

Ion Lungu a mai spus cA se doreSte ca toate Scolile sA devinA centre bugetare, astfel IncIt sumele de bani pentru investiTii alocate de la bugetul local sA ajungA la fiecare unitate de InvATAmInt In parte. El a arAtat cA, In prezent, Scolile care sunt centre bugetare fac o nouA ImpArTire a banilor pentru investiTii, existInd posibilitatea ca sumele sA fie distribuite subiectiv, iar unele Scoli sA nu beneficize de fonduri minime.

TotodatA, el a spus cA va prezida Comisia de la nivelul PrimAriei care va stabili prin licitaTie, firmele care vor face lucrAri de reparaTie In Scoli.


Intră acum și în grupul de