Acasă Actualitate Prefectul de Suceava, Constantin Harasim nu merge la Hora Bucovinei în semn...

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim nu merge la Hora Bucovinei în semn de solidaritate cu angajaţii Primăriei Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat, joi, că nu va merge la Hora Bucovinei care se va desfăşura duminică la Frasin în semn de solidaritate cu angajaţii Primăriei Rădăuţi care are activitatea blocată, iar aceştia nu-şi pot primi salariile.

Constantin Harasim



Harasim le-a spus angajaţilor din Primăria Rădăuţi cu care s-a întâlnit joi că este solidar cu ei şi înţelege nemulţumirile pe care le au, subliniind că el a făcut tot ceea ce a depins de el ca situaţia să fie deblocată.

„Nu mă voi duce la Hora Bucovinei pentru că această problemă nu-mi dă starea firească pentru a participa la acest eveniment. E o formă de solidaritate cu angajaţii din Primăria Rădăuţi”, a spus Harasim.

El le-a cerut celor peste o sută de salariaţi care au cerut plata salariilor să mai aibă răbdare pentru că la Guvern se încearcă găsirea unei soluţii legale.

„Ei vor salariile”, a spus prefectul care a subliniat că are mari speranţe că peste o săptămână situaţia va fi deblocată.

Prefectul a arătat că una din variante este cea propusă de el, astfel încât Guvernul să emită o Ordonanţă de Urgenţă în completarea Legii administraţiei publice locale şi să poată fi numit, provizoriu, persoane cu atribuţii de primar şi viceprimar, dar că mai este în studiu şi o altă iniţiativă prin care un consiliu local dizolvat prin decizie a instanţei să fie refăcut din persoanele aflate pe locurile de supleanţi şi rezerve din listele electorale.

Constantin Harasim a menţionat că a făcut inclusiv o informare către premierul Victor Ponta căruia i-a solicitat să dispună, cu celeriate, deblocarea situaţiei din Rădăuţi.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version