Falimentul Termica amânat cu o lună. Decizia mai mult încurcă autorităţile sucevene


Intră acum și în grupul de

Decizia privind falimentul Termica SA care trebuia adoptată în cursul zilei de marţi de judecătorul sindic al Tribunalului Suceava a fost amânată cu o lună, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Astfel, Termica SA, care se află în insolvenţă şi faţă de care atât Curtea de Apel Iaşi cât şi Curtea de Apel Suceava au decis pe rând anularea planului de reorganizare şi apoi nu au acceptat confirmarea planului de reorganizare.

Potrivit legislaţiei, o firmă aflată în insolvenţă fără plan de reorganizare intră în faliment, iar decizia se adoptă de îndată.

Amânarea deciziei falimentului Termica SA pune în dificultate autorităţile sucevene care vor organiza, în 29 iunie, a doua etapă a licitaţiei pentru desemnarea firmei care va prelua activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic.

termica suceava

Dacă la prima etapă s-au prezentat doar două oferte, ale Termica SA şi Thermonet SRL, la cea de-a doua etapă urmează să fie depusă şi oferta Transagent SA Suceava, noua societate a Consiliului local.

Astfel, se poate ajunge în situaţia ca Primăria Suceava să participe la aceeaşi licitaţie cu două firme cu acelaşi obiect de activitate.

Licitaţia se organizează pe o procedură specială, care prevede că dacă la primul termen nu se prezintă trei oferte eligibile procedura se reia în maximum 60 de zile, iar dacă nici la cel de-al doilea termen nu se înregistrează trei oferte eligibile, există posibilitatea adjudecării prin negociere directă cu o firmă care a depus ofertă la unul din primele două termene.


Intră acum și în grupul de